20.2 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Politistii locali cercetati pentru luare de mita raman fara locuri de munca

- Advertisement -

Agentii Marian Stanila si Cristian Pandurescu urmau sa ia luni act de calificativul pe care seful Politiei Locale l-a dat la evaluarea anuala in cazul lor, insa cei doi au refuzat sa semneze ca au luat la cunostinta. S-a incheiat un proces-verbal cu martori care a ajuns la compartimentul Resurse Umane al primariei. Potrivit legislatiei in vigoare, desfacerea contractului de munca intr-un astfel de caz se efectueaza in cinci zile de la acordarea calificativului nesatisfacator. La evaluarea anuala pentru 2011 pe care am realizat-o in aceasta perioada, cei doi politisti au primit nesatisfacator, caz in care li se vor desface contractele de munca. Luni cei doi nu au vrut sa semneze ca iau la cunostinta de primirea acestui calificativ, asa ca, potrivit normelor legale, s-a incheiat un proces-verbal cu doi martori in care se specifica refuzul lor. Procesul verbal a fost trimis la Resurse Umane, cu toate hartiile ce decurg dintr-o asemenea situatie. Urmeaza, cred, sa li se desfaca de acum contractele de munca, a declarat ieri seful Politiei Locale Slatina, Adrian Pop.
Agentii Marian Stanila si Cristian Pandurescu sunt acuzati ca ar fi primit o suma de bani cu titlu de mita de la un sofer de camion, oprit de politisti dupa ce s-a abatut in trafic pe un segment de drum interzis pentru mijloacelor de transport de mare tonaj. Desi scena a fost inregistrata de una dintre camerele de luat vederi monitorizate de dispeceratul Politiei Locale, cei doi agenti nu si-au recunoscut vinovatia. Ei sunt cercetati si de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, dupa ce Primaria Slatina a facut plangere in acest caz. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi risca pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 12 ani.
Este pentru a doua oara cand politisti locali din Slatina sunt cercetati pentru fapte de natura penala. in luna iunie 2006, doi politisti ai aceleiasi institutii (pe atunci Politia Comunitara Slatina), au fost cercetati, apoi arestati intr-un dosar de trafic de influenta, luare de mita si complicitate la luare de mita. Cei doi agenti, Constantin Gherghina si Florin Ion, au primit de la un tanar din Redea 2.500 de lei, spunandu-i acestuia ca au influenta pe langa seful institutiei si ca astfel il pot ajuta sa promoveze concursul pentru ocuparea unui post de politist comunitar. Banii au fost dati de tanar celor doi politisti, dar in cadrul unui flagrant organizat de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, pentru ca tanarul denuntase faptul ca i se ceruse mita. Din dosar nu a lipsit nici numele sefului Politiei Comunitare de atunci, Cornel Stana, dupa ce unul dintre agentii retinuti declarase in fata procurorului ca banii urmau sa ajunga la Stana, lucru infirmat de acesta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți