24.7 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Desi bugetul local n-a fost votat, cadrele didactice de la Caracal isi primesc luni salariile

- Advertisement -

Cel putin asa a declarat primarul municipiului, care sustine ca solutia platilor a venit de la Finante. Neavand fondul de 8,3% din bugetul anului trecut, Primaria Caracal a apelat la dreptul sumelor defalcate din impozitul pe venit pe care Finantele Publice trebuie sa le vireze unitatilor administrativ-teritoriale. Asa ca in acest moment avem banii pentru salariile cadrelor didactice, dupa ce consilierii au refuzat sa se prezinte la mai multe sedinte in care trebuia sa votam bugetul pe anul in curs, a declarat Gheorghe Anghel.
De altfel, acesta sustine ca va demara procedura de dizolvare a Consiliului Local, dupa ce majoritatea consilierilor a refuzat sa se prezinte la mai multe sedinte. Potrivit art. 55, litera a din Legea 215/2001 privind administratia publica locala, consiliul local se dizolva de drept in cazul in care acesta nu se intruneste timp de doua luni consecutiv, desi a fost convocat conform procedurilor legale. Saptamana trecuta primarul Anghel a convocat in mai multe randuri, chiar de doua ori pe zi, dimineata si dupa-amiaza, consilierii in sedinta extraordinara pentru aprobarea bugetului local, insa in sala nu au intrat decat patru consilieri.
Starea conflictuala din cadrul Consiliului Local Caracal dureaza din 2010, dupa ce cinci consilieri social-democrati au fost exclusi din PSD. Ramasi fara sprijin politic, cei cinci ar fi trebuit inlocuiti, masura ce poate fi aprobata doar in sedinta ordinara a Consiliului Local. Apropiati ai primarului in exercitiu, cei cinci s-au bucurat de protectia edilului, si el exclus din PSD, prin faptul ca Gheorghe Anghel nu a mai convocat sedinte ordinare din 2010, desi Legea administratiei publice impune convocarea lunara a unei astfel de sedinte. Anghel a recunoscut in mai multe randuri ca nu ii convoaca pe consilieri in sedinta ordinara pentru a-i pastra in legislativul local pe consilierii cazuti in dizgratia PSD. Acest razboi a ajuns si in instanta, unde primarul Caracalului ar fi pierdut. De cealalta parte, consilierii PDL, PNGCD, PNL si unul de la PSD sustin ca nu se vor mai prezenta in sala de consiliu pana cand primarul urbei nu va convoca sedinta ordinara.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți