17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Bercea Mondialu, condamnat la 7 ani si sase luni de puscarie (VIDEO)

- Advertisement -

Magistratii Tribunalului Olt au pronuntat ieri sentinta in dosarul in care cunoscutul interlop oltean Bercea Mondial a fost judecat pentru tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce, anul trecut, in luna februarie, si-a injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, intr-un bar din Draganesti Olt. Interlopul a primit cate o condamnare pentru fiecare dintre cele trei infractiuni comise, insa s-au contopit pedepsele si s-a dispus ca Bercea sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv sapte ani si sase luni de inchisoare.
in urma pronuntarii facuta in sedinta publica s-a dispus condamnarea primului inculpat din dosar (n.r Bercea Mondial) pentru fapta de tentativa de omor calificat la pedeapsa principala de sapte ani si sase luni de inchisoare. De asemenea, pentru fapta de ultraj si tulburarea linistii publice inculpatul a fost condamnat la doi ani de inchisoare, pentru fapta de instigare la un an de inchisoare, iar pentru tulburarea linistii publice la trei luni de inchisoare. S-a procedat la contopirea pedepselor principale si s- a aplicat pedeapsa cea mai grea, de sapte ani si jumatate de inchisoare, si pedeapsa accesorie, respectiv dreptul de a fi ales si dreptul de a ocupa o functie publica, a precizat judecatorul Gheorghe Biolan, purtatorul de cuvant al Tribunalului Olt.

Condamnare pentru Fanica si Ambasador
Totodata, magistratii Tribunalului Olt l-au condamnat pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, tot la sapte ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la tentativa de omor. Sotia lui Bercea, Fanica Anghel, zisa Stela, a fost si ea condamnata la trei luni cu suspendare pentru instigare la marturie mincinoasa. in ceea ce il priveste pe cel de-al doilea inculpat (n.r Florin Anghel) s-a aplicat pedeapsa de sapte ani si sase luni inchisoare pentru complicitate la tentativa de omor calificat si doi ani de inchisoare pentru ultraj si tulburarea linistii publice. De asemenea s-a procedat la contopirea pedepselor principale prin aplicarea pedepsei celei mai grele. Despre cea de-a treia persoana, este vorba despre o inculpata (n.r Fanica Anghel), s-a dispus condamnarea acesteia la trei luni de inchisoare cu suspendare conditionata a executarii , a mai adaugat judecatorul Biolan.

Scandal la tribunal
Bercea Mondial si-a aflat sentinta de la televizor, el nefiind prezent in sala de judecata dupa ce in urma cu cateva zile a suferit o interventie chirurgicala pentru eliminarea unui calcul renal.
in schimb, decizia magistratilor a fost primita cu urlete de catre rudele Mondialului. Sotia si sora interlopului s-au tavalit pe jos si au inceput sa tipe in fata tribunalului, fiind cu greu calmate de celelalte rude prezente: L-ati sapat, l-ati terminat, l-ati nenorocit, striga sora interlopului. Mult mai rezervat in manifestari a fost fratele lui Bercea Mondial, Gheorghe Anghel, zis Felix, acesta declarand sec Nu ma asteptam. El a mentionat ca ii pare rau pentru ce s-a intamplat si ca regreta ca fiul sau, cel injunghiat de Bercea, a declarat impotriva Mondialului. Daca doamna judecator a decis asta eu nu am ce sa zic. Raman cu sufletul impacat ca fratele meu nu l-a taiat pe fiul meu si cu sufletul indoit ca Bercea face puscarie degeaba, a spus Felix Anghel.

Decizia de condamnare, data de magistratul Diana Cotoi
Decizia de condamnare la inchisoare a lui Bercea Mondial data miercuri de judecatoarea Diana Cotoi a surprins pe toata lumea si asta dupa ce magistratul a admis nu mai putin de patru cereri de punere in libertate a interlopului. Fiecare dintre decizii a fost intoarsa de magistratii Curtii de Apel Craiova, si astfel Bercea Mondial a ramas in continuare dupa gratii. Pe 20 februarie s-a implinit un an de la arestarea lui Sandu Anghel, el fiind incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova.
De-a lungul timpului, Bercea si rudele sale au fost cercetati in aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite in urma unor plangeri facute intre ei. Majoritatea acestor dosare au fost insa solutionate cu neinceperea urmaririi penale.
Dosarul in care Bercea a fost condamnat miercuri a fost unul extrem de controversat. Procurorul Eugen Iacobescu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt a fost cel care l-a trimis pe interlop dupa gratii. La scurt timp, magistratului i-a fost luat cazul dupa ce a furnizat ziaristilor informatii din dosar. Procurorul a fost cercetat de Consiliul Superior al Magistraturii si mutat disciplinar pentru trei luni la Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti.

Apasati pe link-ul de mai jos pentru a vedea reactia rudelor lui Bercea la aflarea vestii ca a fost condamnat

www.youtube.com/watch

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți