17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

in timp ce muncitorii lucreaza in conditii improprii, la Utalim Slatina se poarta autoturismele de lux

- Advertisement -

Surse din anturajul directorului general al societatii, Vasile Mircescu, sustin ca luni doua autoturisme Renault si-au facut aparitia in curtea unitatii, nou-noute. Este vorba de un Renault Fluence, al carui cost poate ajunge pana la 20.150 de euro si de un Renault Clio, al carui pret de piata poate atinge valoarea de 16.420 de euro. Asemenea achizitii vin pe fondul unor nemultumiri crescande in randul muncitorilor care in zilele geroase au lucrat suferind de frig in hala demolata partial de o firma angajata de Dedeman, retailerul care anul trecut a cumparat peste 27.000 mp din terenul detinut de Utalim. Hala a ramas deschisa pe toata lungimea laturii dinspre strada Cireasov, asa ca lucratorii si-au desfasurat orele de serviciu in conditii extrem de grele. incercarea angajatilor intr-o dimineata de a refuza sa inceapa munca din cauza frigului, solicitandu-i directorului cateva zile libere pana trece vremea rea, nu a avut nici un efect asupra sefului Mircescu. Abia dupa ce Eveniment de Olt a publicat un articol care arata opiniei publice cum lucreaza oamenii la Utalim si dupa ce inspectorii de munca au efectuat in unitate un control conducerea si-a inmuiat incapatanarea si le-a dat angajatilor un ragaz de 10 zile pe care ei le vor recupera ulterior. Oamenii au acuzat (intre ei, pentru ca se feresc sa vorbeasca cuiva din afara societatii de teama ca sefii s-ar putea razbuna lasandu-i fara serviciu) ca nimeni nu se mai ingrijeste de soarta lor la capitolul conditiilor de munca. Angajatii sustin ca o cheltuiala nu prea mare ar fi putut rezolva problema halei lasata de izbeliste dupa demolare, ca si construirea unui grup sanitar care sa corespunda normelor minime de igiena, pentru ca ceea ce se cheama WC acum este un spatiu inchis, mizerabil si nesaparat, asa ca barbati si femei folosesc acelasi loc destinat satisfacerii nevoilor biologice. si asta dupa ce cei trei directori si personalul TESA se lafaie intr-un imobil reabilitat si dotat cu tot ce este necesar unor conditii moderne de lucru.

Pentru sefi lux, pentru subordonati salarii ciuntite
Sursele citate n-au putut spune daca cele doua autoturisme au fost achizitionate (daca au fost achizitionate) in conformitate cu o hotarare a actionariatului decisa intr-o adunare legal constituita. Ele leaga insa toata aceasta poveste de faptul ca sefii unitatii au incurcat prioritatile, lasandu-i pe cei care asigura productia la coada.
Sursele citate leaga aparitia celor doua masini Renault si de posibile explicatii mai intunecate. De pilda, oamenii discuta despre pretul terenului vandut de Utalim retailerului Dedeman (tranzactie pe care o vom trata separat intr-un articol viitor). Cert este ca in vreme ce sefii se plimba in masini de lux, subordonatii primesc venituri sub procentul normal de salarizare, asa cum s-a intamplat, de pilda, luna trecuta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți