17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Cosmeleata, Cucuveaua si Gore, condamnati la 10 ani cu executare pentru trafic de droguri

- Advertisement -

Magistratii Curtii de Apel Craiova au dat azi solutia in dosarul de trafic de droguri privind inculpatii Mircea Grigore, zis Cosmeleata, George Memet, zis Gore, si Laurentiu Dumitrache, cunoscut sub porecla Cucuveaua. Cei trei au fost pusi sub acuzare de DIICOT – Biroul Teritorial Olt pentru trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat, dosarul fiind inregistrat la Tribunalul Olt pe 24 septembrie 2008. Potrivit anchetatorilor, Cosmeleata, Cucuveaua si Gore au vandut cocaina, in perioada 2007 – 2008, in Bucuresti si pe raza a patru judete, printre care si Oltul. in 2008, unul dintre inculpati a fost prins in flagrant in timp ce incerca sa vanda droguri in judet, iar in urma perchezitiilor, la domiciliile acestora a fost gasita cocaina. Cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore, Tribunalul Olt dispunand cercetarea lor in stare de libertate
in noiembrie 2009, magistratii olteni i-au condamnat pe cei trei la cate 6 ani de inchisoare, interzicerea unor drepturi pe durata a doi ani, inculpatii fiind obligati si la plata a cate 3.000 de lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat. in baza prevederilor legale, instanta a dispus confiscarea drogurilor gasite la domiciliile acestora.
Nemultumiti de decizia magistratilor, atat procurorii DIICOT cat si inculpatii au facut recurs la Curtea de Apel Craiova, dosarul fiind inregistrat la instanta doljeana in decembrie 2009.

Condamnare mai mare la Curtea de Apel Craiova

Dupa numeroase amanari, magistratii doljeni au dat azi solutia in dosar, desfiintand, in parte, sentinta instantei oltene.
Instanta admite apelul DIICOT – Biroul Teritorial Olt. Respinge apelurile inculpatilor Grigore Mircea Ionut – zis Cosmeleata, Memet George Cosmin si Dumitrache Laurentiu – zis Cucuveaua. Desfiinteaza, in parte, sentinta. in baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003 condamna pe fiecare dintre inculpati la pedeapsa de cate 6 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal. in baza art. 2 alin. 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal Condamna pe fiecare dintre inculpatii Grigore Mircea Ionut – zis Cosmeleata, Memet George Cosmin si Dumitrache Laurentiu – zis Cucuveaua la pedeapsa de cate 10 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal. in baza art. 33 lit. a Cod penal si art. 34 lit. b Cod penal contopeste pedepsele aplicate fiecaruia dintre inculpati, in pedeapsa cea mai grea, aceea de cate 10 ani inchisoare si cate 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal, ca pedeapsa complementara. in baza art. 88 cod penal, deduce din pedeapsa aplicata fiecaruia dintre inculpati perioada retinerii de la 10 mai 2008 la 11 mai 2008, se arata in sentinta Curtii de Apel Craiova.
Cei trei au fost obligati la plata a cate 200 de lei reprezentand cheltuieli judiciare ale statului, Gore si Cucuveaua fiind obligati si la plata aparatorilor din oficiu. Sentinta nu este definitiva, cei trei putand face recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți