17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Nu rata evenimentul anului! Gala Premiilor 2011 MERIT, DECI EXIST…

- Advertisement -

Ioana State. Avand o cariera de 37 de ani, Ioana State continua sa incante publicul iubitor de folclor autentic. Artista are la activ sute de spectacole, participari la emisiuni de televiziune si turnee internationale si se mandreste cu nu mai putin de 14 albume. Repertoriul sau cuprinde doine, balade, cantece de petrecere, de nunta, de instrainare, romante, dar si cantece religioase.

Maria Ghinea. Una dintre cele mai indragite interprete de muzica populara, Maria Ghinea a cunoscut in ultimii ani succesul in cariera. in momentul de fata, este solista a Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina. Maria Ghinea a realizat 8 albume si de fiecare data cand se afla in fata minunatului public, nu-l dezamageste.
Marin Constantin.Sub bagheta sa a cantat chiar Orchestra Nationala Radio, dar Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Oltului i-a fost ce-a de-a doua familie, peste 30 de ani. Pentru maestrul Constantin, folclorul a reprezentat un izvor nesecat de inspiratie. A scris piese pentru solisti consacrati si a semnat compozitii pentru alte orchestre din tara si pentru Orchestra Nationala Lautarii din Chisinau.
Felicia Filip. Are o cariera internationala impresionanta, urcand pe marile scene ale lumii. In toate aparitiile sale, Filipissima dobandeste succese de rasunet, datorita temperamentului ei pasional, naturaletei si spontaneitatii scenice, stralucirii glasului sau. A fost decorata de Presedintele Romaniei cu titlul de Cavaler al Meritului Cultural, cea mai inalta distinctie acordata unui cantaret roman in activitate. Felicia Filip este cetatean de onoare al orasului natal, Slatina si consilier artistic al Operei comice pentru copii – Bucuresti.

Nichita Dragomira.Timp de 14 ani a condus Ansamblul Folcloric Profesionist Plaiurile Oltului, astazi Doina Oltului. Acum este consultant artistic in cadrul Centrului Jucdetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, supervizand activitatea a zeci de instructori de dans din toate zonele judetului. Aptitudinile si competentele sale artistice sunt legate de coregrafie, etnografie si traditie populara. A fost numit primul calusar al tarii.

intra pe www.olttv.ro si voteaza-ti favoritii!

Gala Premiilor 2011 MERIT, DECI EXIST
29 februarie, ora 19.00, Centrul Cultural Eugen Ionescu
Organizator: Televiziunea Olt Tv
Parteneri media: Eveniment de Olt, Gazeta Oltului, Kiss Fm, Ziarul de Olt

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți