26.2 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Asistentele Laboratorului de Analize Medicale al Spitalului Judetean vor spor de 50% la salariu

- Advertisement -

in baza Ordinului 721/2005 pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de baza, Uniunea Judeteana SANITAS Olt a obtinut, in 2005, prin negocieri cu conducerea Spitalului Judetean, un spor de 50% la salariul de baza al personalului din laborator care lucreaza teste HIV/SIDA. Sporul a fost primit pana in 2009, cand Regulamentul privind acordarea sporurilor a suportat modificari. Totusi, angajatii spitalului din laborator au actionat in instanta, in 2010, conducerea unitatii sanitare si au si avut castig de cauza. Totusi, instanta a dispus acordarea sporului de la momentul intreruperii pana la momentul solutiei data in proces, potrivit practicii judiciare, hotararea instantei de judecata neavand efecte in viitor. Asistentele vor acum sa actioneze din nou in instanta conducerea spitalului, daca nu vor gasi intelegere la noul manager al unitatii, Andrei Iordache.
Potrivit Regulamentului de sporuri aprobat in 2005, printre cadrele medicale care puteau primi spor la salariul de baza de la 50% pana la 100% se regasea si personalul de specialitate medico-sanitar de specialitate din compartimentele paraclinice si auxiliar sanitar din laboratoarele medicale, care lucreaza teste HIV/SIDA. in 2005, in negocierile contractului colectiv de munca noi, sindicatul, am obtinut acordarea sporului de 50% pentru asistentele si personalul medical superior care lucreaza in Laboratorul de Analize Medicale, unde se fac si teste HIV/SIDA, pentru ca Sectia Infectioase nu are, pentru Compartimentul HIV/SIDA, laborator propriu. si sporul s-a acordat pana in 2009, cand Regulamentul de sporuri a fost modificat la nivelul acordarii sporurilor pe sectii. Tot ce am putut noi obtine ulterior modificarilor a fost acordarea sporului de 50% celor care lucreaza analize HIV/SIDA prin rotatie, odata la sase luni parca, a declarat Roxana Dragomir, presedintele SANITAS Olt. Potrivit rezultatelor negocierilor, seful ierarhic superior putea sa nominalizeze persoanele care sa beneficieze, prin rotatie, odata la sase luni, de sporul de 50%. Solutia nu a fost pe placul celor din laborator, care au deschis un proces in instanta.

Solutie de compromis

Amenintarea cu un alt proces a facut conducerea spitalului sa vina cu o solutie de compromis: sa se acorde colectiv sporul de 50% pentru perioada ianuarie 2010 – prezent, dupa care personalul medical sa se multumeasca, in viitor, cu acordarea sporului prin rotatie. Asta a fost insa doar o varianta de discutii neoficiala, nefiind nimic batut in cuie. Mai mult, personalul medical si-a exprimat dezacordul si fata de aceasta posibilitate. Noi am incercat negocieri oficiale cu fostul manager al spitalului, Nicu Vladu, dar nu s-a primit nici un raspuns la vremea aceea. Acum asteptam hotararea fetelor, sa vedem ce facem, sa vedem de pe ce pozitie abordam discutia cu noul manager al unitatii, domnul Andrei Iordache, a mai spus Roxana Dragomir.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți