22 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Raspunsul Ministerului Sanatatii in cazul medicului Fulga se lasa asteptat

- Advertisement -

Pe 17 februarie, o comisie de ancheta trimisa de ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a venit la spitalul din Satina pentru a face lumina in cazul mortii pacientului din Ganeasa. Reprezentantii comisiei, formata din medici specialisti in medicina de urgenta dar si un jurist, au verificat toate documentele intocmite in cazul pacientului de la venirea la UPU si pana la decesul sau, si au audiat toate persoanele implicate in acest caz. Raportul de control intocmit de comisie a fost inaintat spre solutionare ministrului Sanatatii, acesta fiind cel care va lua decizia in cazul medicului Fulga. Pana acum, conducerea unitatii sanitare nu a primit concluziile comisiei de ancheta.
Pana in prezent nu am primit nici o veste de la ministrul Sanatatii, dar sunt convins ca decizia de suspendare a contractului doctorului Fulga pe perioada cercetarilor disciplinare va fi sustinuta si de concluziile raportului ministrului, a declarat dr. Andrei Iordache, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.

Reamintim ca, pe 11 februarie, Marin Mitrache, in varsta de 65 ani, din Ganeasa, a fost adus cu ambulanta la UPU Slatina dupa ce i s-a facut rau acasa. Barbatul a fost vazut de medicul Cornel Fulga, care, fara sa-i faca nici un fel de investigatii, a tinut cont doar de faptul ca pacientul era agitat, i-a pus diagnosticul etilism si l-a trimis la sectia de Psihiatrie de pe Draganesti. Dupa cateva ore, pacientul a decedat, rezultatele necropsiei aratand ca barbatul nu consumase nici un gram de alcool, decesul survenind ca urmare a unor afectiuni pulmonare si cardiace. Imediat, conducerea unitatii medicale a demarat o ancheta si a decis suspendarea din functie a medicului Cornel Fulga, pana la finalizarea cercetarilor. De cealalta parte, doctorul s-a declarat nevinovat de acuzatiile care i se aduc, acesta precizand am facut tot ceea ce trebuia facut.
Medicul Fulga nu este la prima acuzatie de malpraxis. in ianuarie 2009, acesta a fost dat afara din spital dupa ce in timpul garzii sale un batran din Draganesti Olt, plimbat ore in sir intre sectiile spitalului, a fost lasat sa moara pe un scaun cu rotile in sala de asteptare. Cornel Fulga a dat atunci spitalul in judecata, iar in 2011 a fost repus in functie dupa ce judecatorii i-au dat castig de cauza. in plus, unitatea sanitara trebuie sa-i plateasca acestuia drepturile salariale aferente perioadei de la demitere pana la repunerea in functie. Cu tot cu datoriile catre stat, suma pe care spitalul o are de platit ajunge la 1,9 miliarde lei vechi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți