19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Programul Biblionet, inaugurat si in Olt

- Advertisement -

Inaugurarea a fost facuta in prezenta lui Scott Anderson, directorul adjunct al programului Biblionet Romania, Ramona Tincas si Irina Sandulescu, din partea International Research and Exchanges Board (IREX) Romania, Ioan Ciugulea, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Olt, precum si a reprezentantilor Bibliotecii Judetene Olt dar si a celorlalti bibliotecari cuprinsi in program.
Cel mai mare program initiat de catre IREX este acesta din Romania care este finantat de catre organizatia Bill si Melinda Gates. Au fost suficient de generosi incat sa ne ofere 27 de milioane de dolari pe o perioada de cinci ani, astfel incat 2000 de biblioteci din Romania sa fie conectate la internet, iar 3000 de bibliotecari sa fie instruiti asupra utilizarii internetului pentru a putea gasi noi servicii pentru comunitatile din care fac parte. in prezent, toate cele 41 de judete din Romania sunt introduse in program si ne face mare placere sa introducem si cele 20 de biblioteci din Olt a declarat Scott Anderson. Potrivit acestuia, prin intermediul programului toti cetatenii judetului pot avea acces la informatii in mod gratuit. Accesul la informatii aduce numeroase avantaje, printre care putem mentiona posibilitatea de depunere a cererilor de subventie de catre fermieri. Poate fi vorba despre pensionari care pot sa discute cu ceilalti membrii ai familiei lor care locuiesc in strainatate, sau despre personae care sunt in cautarea unui loc de munca. Acestia pot sa mearga la biblioteca unde accesul la internet este gratis si isi pot cauta ce au nevoie, a mai adaugat directorul adjunct al programului Biblionet Romania.
Programul Biblionet, derulat de Fundatia Bill si Melinda Gates, a ajuns in judetul Olt dupa aproape patru ani de la inceperea implementarii sale in Romania. Acesta are ca obiectiv modernizarea bibliotecilor publice prin dotarea lor cu aparatura informatica.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți