2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Peste 40% din bugetul municipiului Slatina este destinat investitiilor

- Advertisement -

Prina a declarat joi, pentru Agerpres, ca din bugetul propriu al orasului, de 100 de milioane de lei, vor fi cheltuiti aproximativ 40 de milioane de lei pentru inceperea, continuarea sau finalizarea unor lucrari de investitii. Prina a enumerat drept prioritare finalizarea salii de sport polivalente, introducerea utilitatilor la blocurile construite prin ANL, sisteme de apa si canalizare pe toate strazile orasului, inclusiv in cele din cartierele de case, modernizarea unui strand, amenajarea gradinii zoologice, reabilitarea strazilor si modernizarea spitalului, obiectiv aflat in administrarea Consiliului Judetean Olt.
Reabilitarea strazilor va incepe chiar din luna martie, in prezent fiind inca in derulare licitatiile pentru atribuirea lucrarilor.
Ne-am propus reabilitarea a 30 de strazi in acest an, in limita a 12 milioane de lei. Avem foarte multe investitii in derulare, din fonduri proprii, din fonduri europene, am cerut si fonduri guvernamentale insa noi ne bazam pe bugetul local si pe fondurile europene. Am solicitat fonduri de la Guvern, punctual, pe proiecte de aproape 100 milioane lei. Nu am primit deocamdata bani, nici chiar pentru investitii aprobate acum 2-3 ani. Cum este cazul centurii ocolitoare, aprobata din 2009 dar pentru care inca nu s-a acordat finantare a spus Prina.
Anul acesta Primaria Slatina asteapta fonduri guvernamentale si pentru reabilitarea termica a blocurilor, fiind programate a fi anvelopate in oras in 2012 un numar de noua blocuri cu 10 etaje. Pentru acest obiectiv finantarea guvernamentala necesara este de circa 15 milioane lei. si in anii anteriori municipalitatea a investit sume de ordinul zecilor de milioane de lei in modernizarea orasului, a aspectului cartierele dar si in infrastructura sociala, de educatie, in spatii pentru activitati culturale, locuinte pentru tineri, parcuri. Pentru finantarea acestor obiective Primaria Slatina a folosit si bani din imprumuturi, cu o valoare totala de pe peste 80 de milioane de lei si cu o perioada de rambursare de 20 de ani. Gradul de indatorare a orasului a ajuns in prezent la 16%.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți