21.7 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Dupa ce a asteptat in zadar, Darius Valcov si-a respectat promisiunea si a demisionat din PDL

- Advertisement -

Astazi mi-am depus demisia din functia de presedinte al PDL Olt. Acesta lucru se intampla la un an si patru luni de la alegerea mea statutara ca sef al acestei filiale. Am spus la acel moment ca daca organizatia de la Olt nu va fi ajutata si respectata eu nu voi mai ramane la conducerea acesteia. Lucru care, din pacate, s-a si intamplat si face, iata, sa ma indepartez de echipa frumoasa construita aici. in cei 12 ani cat am fost membru al PDL am muncit si am girat cu numele meu actiunile acestuia in fata slatinenilor si a cetatenilor judetului Olt. Am sperat ca acest lucru va face ca partidul meu, odata ajuns la guvernare, sa sustina locuitorii judetului Olt si proiectele slatinenilor. Sunt de notorietate investitii precum centura ocolitoare a orasului, asfaltarile, canalizarile si construirea de crese si gradinite prin PNDI, sala polivalenta, apartamentele ANL, terenul unitatii militare, palatul copiilor, cu care ori am fost mintiti de catre ministri ca se vor realiza, ori au inceput timid dar nu au finantare. Toate acestea le fac ei, ministrii, cu orasul meu, poate odata invizibil la Bucuresti, dar devenit intre timp un reper in primul rand pentru cetatenii sai, a declarat Darius Valcov.

Un ministru ignorant nu stie ce e rusinea!

Criticile lui Darius Valcov la adresa guvernantilor au continuat, acesta afirmand ca pleaca dezamagit din partid.
Rusinea pentru neindeplinirea acestor proiecte am suportat-o eu, pentru ca un ministru ignorant nu stie ce este rusinea. Pentru ei, minciuna este calea cea mai simpla de exprimare. Ca primar am fost pus in postura sa vad cum guvernul partidului meu face bugete nationale in care nu sunt prinsi banii pentru persoane cu dizabilitati si insotitorii acestora. Mai nou, anul acesta, de la 1 octombrie, chiar banii pentru profesori, in timp ce bugetele localitatilor sunt diminuate de la an la an. S-ar putea motiva ca suntem intr-o perioada de criza. Dar, oare, nu aceeasi criza este si la Cluj ca si la Slatina? Aceste inechitati flagrante ii revolta pe oameni si ii indeparteaza de liderii lor. Acelasi partid minte de trei ani ca face descentralizarea si nu o face. Blocheaza angajarile, punandu-ne in imposibilitatea de a mai deschide o cresa pentru simplul motiv ca nu ar avea angajati. Aceste motive, si nu numai, ma determina sa incetez a mai sustine un partid aflat la guvernare, incapabil sa-si inteleaga datoria pe care o are fata de slatineni, olteni si romani in general. Azi am renuntat la calitatea de membru al PDL, cu speranta ca gestul meu sa fie o palma pe obrazul unui partid mincinos – autointitulat partidul primarilor – carora de fiecare data, la fiecare intalnire, le-a fluturat in fata deviza Un primar, un proiect, care de fapt a insemnat Pentru fiecare primar, o minciuna. Plec dezamagit din acest partid, dar nu pot sa nu le urez succes tuturor, de-acum fostii mei colegi, care raman in PDL, a declarat Valcov.
Acesta a spus ca odata cu demisia din partid, potrivit Legii 393 privind statutul alesilor locali ii va inceta si mandatul de primar al Slatinei, imediat dupa ce prefectul va emite un ordin in acest sens.
Valcov a precizat ca si-ar fi dorit ca experienta sa in administratie sa ramana in slujba cetatenilor cel putin pana la finalul acestui mandat, dar nu a considerat corect sa se retraga pe usa din dos doar pentru a pastra o functie si o demnitate publica. Darius Valcov a mai afirmat ca nu a luat inca nici o decizie privind viitorul sau politic si administrativ.
Sper ca dupa o perioada de reflectie, in care voi asculta parerile si sfaturile, dar si reactia slatinenilor, sa iau o decizie. Un lucru vi-l pot spune cu certitudine: iubesc prea mult acest oras pentru a renunta la a ma lupta pentru el, a conchis el.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți