21.7 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

seful Garzii Financiare Olt: Oltul nu este un judet cu risc fiscal major

- Advertisement -

GLO, din a carui componenta fac parte reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Olt, Directiei Generale a Finantelor Publice Olt, Sectiei Judetene Olt a Garzii Financiare si Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Olt, are stabilite domenii prioritare de actiune impotriva combaterii evaziunii fiscale, respectiv domeniul producerii si valorificarii alcoolului si bauturilor alcoolice, a produselor din tutun, marfurilor agroalimentare, inclusiv cereale, produse energetice, transporturi, constructii, comert, produse lemnose, forta de munca, etc.
Din raportul prezentat de reprezentantii institutiilor mai sus mentionate rezulta ca, in urma controalelor efectuate si a numeroaselor sanctiuni aplicate, au fost obtinute rezultatele scontate, Oltul clasandu-se in primele zece judete ale tarii in ceea ce priveste combaterea fenomenului de evaziune fiscala si a traficului ilicit cu produse accizabil.
Cu toate acestea, seful Garzii Financiare Olt, comisar sef Damian Tanasescu, s-a declarat nemultumit de pozitia ocupata, acesta precizand ca Oltul nu este un judet cu risc fiscal major.
Ca suntem in primii zece este o treaba cu care trebuie sa ne multumim. insa, la nivel de tara, daca noi suntem pe locul zece, lucrurile nu sunt in ordine. Ne place sa vorbim despre evaziune fiscala, ne place sa raportam evaziunea fiscala, ne place sa scriem in presa despre evaziunea fiscala, dar trebuie sa fim constienti ca Oltul nu este un judet cu risc fiscal major. Comparativ cu alte regiuni ale tarii, noi suntem totusi intr-un areal destul de favorabil, care ne permite sa gandim mai mult, sa actionam mai eficient pentru ca problemele sunt mult mai largi. Noi nu avem factori de risc fiscal. Nu avem port, nu avem aeroport, nu avem puncte de trecere a frontierei, nu avem zone libere, nu avem zone turistice, iar toate acestea sunt lucruri de risc, factori de risc, care ingreuneza situatia altor judete, a precizat Damian Tanasescu.

Frauda fiscala ia amploare

seful Garzii Financiare a vorbit si despre un alt fenomen care trebuie combatut, respectiv frauda fiscala. Potrivit acestuia, frauda fiscala este o etapa superioara evaziunii fiscale, care tinde sa ia amploare din ce in ce mai mult. Din 16 martie anul acesta Garda Financiara si-a asumat o responsabilitate destul de ambitioasa pe linia combaterii evaziunii fiscale, in sensul de a tine sub control tot ceea ce inseamna activitate intracomunitara, pentru ca dincolo de evaziunea fiscala fenomenul cel mai grav este frauda fiscala. Aceasta este favorizata de acest fenomen al achizitiilor intracomunitare, in sensul ca se jongleza cu TVA-ul. Deja se trece la o alta etapa in care agentii economici, grupurile infractionale cauta prin toate mijloacele si toate caile sa fraudeze bugetul statului, pentru ca, la un moment dat, nu mai ai de unde sa furi si, atunci, cel mai sigur este sa furi de la stat. Deci, frauda fiscala este un fenomen care trebuie combatut dincolo de evaziunea fiscala, a mai adaugat seful Garzii Financiare Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți