22 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

A decedat marele luptator anticomunist Gheorghe Arvatu

- Advertisement -

in anul 1977, Gheorghe Arvatu a luat parte la miscarea democratica initiata de Paul Goma si a aderat la Charta ’77, trimitand o scrisoare in cuprinsul careia era detaliata starea de insuportabilitate a poporului roman in regimul comunist, precum si planul de actiune in viitor.
A adresat tuturor ministrilor regimului comunist nu mai putin de 425 de apeluri de salvare nationala si 30 de telegrame, toate aratand tragedia poporului roman, dezvaluind duritatea ideologiei comuniste, nedreptatile si abuzurile aberante, protestand impotriva saraciei si mizeriei de tot felul, spre a deschide calea unei renasteri nationale, cladita pe sentimentul libertatii, demnitatii si nobletei umane (…). Gheorghe Arvatu a fost un patriot, un consecvent, echilibrat, sociabil, politicos, amabil, plin de umor, avand totdeauna usa deschisa prietenilor. Un potential model de generozitate si daruire in momente critice de supravietuire. si-a iubit satul si comuna natala. Nu i-a uitat pe taranii satului sau niciodata. Cunostea suferinta lor. Atunci cand a strans ceva economii a dorit sa participe activ la ajutorarea lor si a oferit Primariei din Vulpeni suma de 10.000 lei pentru acordarea unei burse sau premiu anual studentilor din comuna care obtineau mediile cele mai mari, insa aceasta institutie a refuzat categoric acest ajutor (28 martie 1983), se precizeaza intr-un comunicat de presa al Asociatiei Salvati Identitatea Satului.
in anul 2006, datorita initierii unui proiect de hotarare de catre profesorul Viorel Calugaru, Consiliul Local Vulpeni i-a conferit titlul de ,,Cetatean de onoare al comunei pentru lupta impotriva totalitarismului fascist si comunist.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți