25.7 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Pensionarii vor plati contributia la asigurarile de sanatate doar pentru suma care depaseste 740 de lei

- Advertisement -

Cu unanimitate de voturi, Curtea a constatat ca dispozitiile art. 259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii sunt constitutionale in masura in care se interpreteaza in sensul ca procentul de 5,5 se aplica numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei, se arata in comunicatul de presa al Curtii Constitutionale. Potrivit aceleiasi surse, decizia este definitiva si general obligatorie si urmeaza a se aplica de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele judetene de pensii si casele sectoriale de pensii, de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei. Decizia Curtii Constitutionale a fost publicata ieri in Monitorul Oficial.

200 de cereri de restituire a banilor depuse in Olt

in mai multe judete din tara, pensionarii au format cozi la casele de pensii pentru a depune cereri prin care solicita incetarea retinerii contributiei si restituirea sumelor retinute pana acum.
Potrivit informatiilor furnizate de Casa Judeteana de Pensii (CJP) Olt, la nivelul judetului au fost inregistrate aproximativ 200 de cereri.
in alte judete a fost o adevarata avalansa de cereri, din discutiile cu colegii am inteles ca la Dolj si la Valcea au fost cozi la casele de pensii. La noi au fost putine cereri comparativ cu alte judete, pentru ca tot timpul am stat de vorba cu oamenii si le-am explicat ca totul se va face la nivel national, nu este nevoie de nici o cerere. Majoritatea pensionarilor au inteles, a spus Silvia Draghici, directorul CJP Olt.
Pentru a stopa avalansa de cereri din partea pensionarilor, Casa Nationala de Pensii a emis un comunicat de presa prin intermediul caruia precizeaza ca noua modalitate de calcul al acestor contributii se va aplica in mod automat pentru toti pensionarii din categoria avuta in vedere, depunerea cererilor fiind inutila.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți