10.2 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Scornicesti revine sub conducerea lui Andrei Iordache

- Advertisement -

Prin desfiintarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scornicesti, unitate cu personalitate juridica si reorganizarea acestuia, ca structura fara personalitate juridica in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, se va optimiza activitatea medicala in conditii de eficienta economica, realizandu-se un management unitar, capabil sa utilizeze optim resursele financiare
existente, in functie de prioritatile politicii de sanatate a judetului si de nevoile obiective evidentiate prin cererea de servicii medicale.
De asemenea, Spitalul Judetean de Urgenta Slatina va putea fi clasificat la o categorie superioara, avand si sectiile care, la acest moment, se afla la Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti. Totodata, se asigura utilizarea in comun a platoului tehnic existent in vederea realizarii investigatiilor paraclinice complete si la standarde de calitate corespunzatoare
momentului actual, se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

Personalul, preluat cu incadrarea in normativ

Potrivit documentului, personalul de la Scornicesti va fi preluat de
catre Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, cu incadrarea in normativul de personal. Desi admite faptul ca exista posibilitatea ca o parte din angajatii de la Scornicesti sa ramana fara locuri de munca, managerul SJU Slatina, Andrei Iordache, a fost destul de rezervat in declaratii.
in momentul in care hotararea de guvern va fi publicata in Monitorul Oficial, vom avea la dispozitie 30 de zile pentru a lua decizia corecta, urmarind un singur obiectiv – ca pacientii care de regula ar fi mers la Spitalul Scornicesti sa beneficieze in continuare de conditii si de un act medical de calitate. in ceea ce priveste tot ce inseamna schimbarea de structura, organigrama, stat de functii, astea sunt chestiuni colaterale in privinta carora deocamdata nu am luat nici o decizie, a spus Iordache.
Singurii despre care acesta a afirmat ca isi vor pierde sigur locurile de munca sunt directorii unitatii. Din moment ce spitalul din Scornicesti se desfiinteaza ca si structura juridica, nu vor mai exista functii de conducere, a adaugat Iordache.
Decizia de desfiintare a Spitalului Scornicesti si transformarea acestuia in sectie externa a SJU Slatina a fost luata anul trecut de Consiliul Judetean, institutie in a carei subordine se afla cele doua unitati sanitare. Potrivit declaratiilor de la acea vreme a presedintelui CJ Olt, Paul Stanescu, la baza hotararii au stat ratiuni financiare, spitalul din Scornicesti inregistrand la acea data datorii de aproximativ 14 miliarde lei vechi.
in ciuda celor cateva zeci de disponibilizari care au urmat hotararii CJ si a planului de masuri trasat, situatia financiara a spitalului nu s-a imbunatatit, iar datoriile au continuat sa se mentina cam la acelasi nivel.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți