15.7 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Centrul Militar Judetean recruteaza tineri pentru institutiile militare de invatamant

- Advertisement -

in perioada aprilie-iulie, persoanele care doresc sa se inscrie pentru a urma cursurile unei institutii militare de invatamant din structura Ministerului Apararii Nationale sunt asteptate la Biroul Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean (CMJ) Olt. Cei interesati sa devina ofiteri, maistri militari sau subofiteri trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii generale: sa aiba cetatenie romana si domiciliul stabil in Romania; sa fie apti medical; sa nu fi fost condamnati penal; sa nu faca parte din partide politice; sa nu faca parte din organizatii interzise in legislatia romana; sa nu apartina unor culte sau secte religioase; sa nu fie asociati unici ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor asociatii comerciale.
Potrivit reprezentantilor CMJ Olt, elevii claselor a XII-a sau acei candidati a caror varsta nu depaseste 26 ani (24 ani pentru aviatie-naviganti) se pot inscrie pentru academiile categoriilor de forte armate – profilul Ofiteri – Filiera Directa la urmatoarele institutii : Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu Sibiu; Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda Brasov; Academia Navala Mircea cel Batran Constanta; Academia Tehnica Militara Bucuresti si Institutul Medico-Militar Bucuresti.
De asemenea, pentru scolile militare de maistri militare si subofiteri ale categoriilor de forte ale armatei – profilul Maistri Militari – Filiera Directa, se pot inscrie elevii claselor a XII-a, sau acei candidati a caror varsta sa nu depaseasca 28 ani, in anul organizarii concursului de admitere, la urmatoarele institutii: scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab I Pitesti; scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene Traian Vuia Boboc, judetul Buzau; scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale Amiral Murgescu Constanta. Soldatii sau gradatii profesionisti a caror varsta nu depaseste 35 ani in anul organizarii concursului de admitere se pot inscrie pentru scolile militare de maistri militari si subofiteri ale categoriilor de forte ale armatei – profilul Subofiteri – Filiera Directa, la urmatoarele institutii: scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab I Pitesti si la scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene Traian Vuia Boboc, judetul Buzau.
Persoanele care isi doresc o cariera militara pot obtine informatii suplimentare la Biroul de Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean Olt din Slatina, str. Draganesti, nr. 29, zilnic intre orele 08.00-16.00, sau la telefon 0249/431255; 0249/437173, interior 131, a declarat Nicolae Calin, ofiter de informare si relatii publice in cadrul Centrului Militar Judetean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți