15.7 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Cine vor fi noii consilieri municipali si judeteni

- Advertisement -

in linii mari, PDL si-a pastrat oamenii pe locurile eligibile, chiar daca nu pe propriile liste. Cei care nu se regasesc pe lista PDL in ciuda numelui sonor, a cotizatiilor sau a muncii depuse in campanii pot fi gasiti pe cea a PSD.
in ordinea numerelor de pe tricou, primii sapte ocupanti ai listei PDL pentru Consiliul Local Slatina sunt Dan Balasescu, Ana Anghel, Florin Ciocan, Victor Iacobescu, Aglaia Micli, Constantin Mitrica si Mircea Dogaru, ultimul fiind un apropiat al deputatului Daniel Barbulescu.

Prina (PSD) si Bircea (PNL), posibilii noi viceprimari

Cu Darius Valcov candidat – locomotiva pe Slatina, USL va castiga fara probleme nu doar primaria, ci si majoritatea in consiliul local. Surprize sunt pe listele ambelor partide care compun alianta la nivel local.
Din partea PNL, pe cele patru locuri eligibile primite in urma negocierilor cu PSD, intra in joc Cristi Bircea, Viorel Rogojinaru (afaceri cu PET-uri), Virgil Badescu (afaceri in domeniul fast – food), si fosta speranta a liberalilor la primarie, Sorin Bratoi, de numele caruia s-au legat in trecut acuzatii ca ar fi facut niste tranzactii dubioase cu masini, implicat de asemenea si in tranzactii imobiliare cu interlopul Bercea Mondial.
Surprize majore vin din partea PSD, unde pe primul loc in lista se situeaza actualul city-manager al Slatinei, Minel Prina, neafiliat politic pana acum. De pe lista social democratilor nu lipsesc insa nici membri PDL convertiti peste noapte, exemple in acest sens fiind Florin Obretin, Gigi Valceleanu sau Lucian susala. Pentru cele doua posturi de viceprimar, care conform protocolului vor fi unul al PSD iar celalalt al PNL, favoriti sunt Minel Prina si Cristi Bircea, plasati strategic pe lista USL.
Pe locurile eligibile ale Uniunii au intrat si cei care s-au ocupat de strangerea semnaturilor pentru a-l convinge pe Darius Valcov sa candideze pentru un nou mandat de primar – Ion Vatrai si Aurelia Tanase, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv. Pe dinafara au fost lasati doi dintre actualii consilieri locali PSD, Constantin Popescu si Marin Gubandru, iar Gheorghe Floricica, cel de-al treilea reprezentant al social democratilor in CL Slatina, ocupa pozitia 22 in lista.

Lista USL pentru Consiliul Local
1.Minel Prina (PSD)
2.Ginel Petre (PSD)
3.Ion Vatrai (PSD)
4.Cristi Bircea (PNL)
5.Emil Popa (PSD)
6.Ene Ceaus (PSD)
7.Ionut Ivan (PSD)
8.Viorel Rogojinaru (PNL)
9.Florin Obretin (PSD)
10.Cristina Tomireanu (PSD)
11.Gigi Valceleanu (PSD)
12.Mariana Matei (PSD)
13.Aurelia Tanase (PSD)
14.Iulian Smarandache (PSD)
15.Virgil Badescu (PNL)
16.Lucian susala (PSD)
17.Cristina Smarandache (PSD)
18.Cornelia Paraschiv (PSD)
19.Sorin Bratoi (PNL)
20.Adrian Iordache (PSD)
21.Ilie Hau (PSD)
22.Gheorghe Floricica (PSD)

Lista PDL pentru Consiliul Local
1.Dan Balasescu
2.Ana Anghel
3.Florin Ciocan
4.Victor Iacobescu
5.Aglaia Micli
6.Constantin Mitrica
7.Mircea Dogaru

Pentru CJ, PDL scoate in fata primarii, PNL – afaceristii

Cu un candidat cotat cu sanse reduse la presedintia Consiliului Judetean in persoana deputatului Daniel Barbulescu, PDL scoate in fata primarii pentru posturile de consilieri judeteni. Gheorghe Ristea, Marian Vasile, Florentin Andronie, Sorin Radulescu si Stelian Oprea ocupa primele cinci pozitii pe lista democrat liberalilor. Greii partidului, cum ar fi Marin Ionica sau Mariana Gheorghe, se pozitioneaza pe locurile imediat urmatoare, care le vor asigura mandatele daca primarii, care isi incearca sansele si pentru castigarea alegerilor in localitatile pe care le conduc, nu vor pierde batalia electorala. Pe un loc eligibil s-ar putea regasi de asemenea si omul de afaceri Lucian Ionescu, cunoscut drept Lucica Nas, dar si Nicu Vladu, candidat fara prea mari sanse la Caracal.
Din partea PNL, care in urma negocierilor cu PSD nu a obtinut decat 7 locuri eligibile, pe lista de consilieri judeteni apar noi oameni de afaceri – Costel Moisescu, Dan Codan si Marian Taifas. De asemenea, urmatoarea pozitie de sub cea a presedintelui Ioan Ciugulea este ocupata de secretarul organizatiei Catalin Rotea, implicat anul trecut in doua scandaluri pe marginea inchirierii unui club si unui hotel din Slatina.

Lista PDL pentru CJ
1.Gheorghe Ristea
2.Marian Vasile
3.Florentin Andronie
4.Sorin Radulescu
5.Stelian Oprea
6.Siminica Mirea
7.Marin Ionica
8. Mariana Gheorghe
9.Ion Badescu
10.Lucian Ionescu
11.Nicu Vladu

Lista PNL pentru CJ

1.Ioan Ciugulea
2.Catalin Rotea
3.Costel Moisescu
4.Nicolae Florea
5.Dan Codan
6.Marian Taifas
7.Viorel Dumitrescu

Singura lista secreta deocamdata este cea a PSD, unde ordinea nominalizatilor este inca in discutie. Nici de acolo nu vor lipsi insa cu siguranta oamenii de afaceri sau pedelistii convertiti in ultimul moment. Potrivit unor surse, printre cei care nu se vor mai regasi insa pe lista se numara, printre altii, actualii alesi judeteni Tiberiu Mateescu si Petre Idoras.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți