15.7 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

incepe Olimpiada Liceelor

- Advertisement -

Competitia intre liceele slatinene se anunta stransa si in acest an. Colegiile si-au definitivat deja programele pentru probele din olimpiada, si, ca in fiecare an, cei mai buni liceeni isi vor testa abilitatile fizice, dar si cele la disciplinele teoretice in cadrul competitiei.
Probele editiei a VII-a vor incepe vineri, 4 mai, cu volei, un joc de echipa ce se va desfasura la Colegiul National Ion Minulescu. Elevii sunt pregatiti, asteapta startul in aceasta competitie si, cum este normal, toti se vor lupta pentru premiul I, a spus inspectorul Cristina Mihut, reprezentatnul Inspectoratului scolar Judetean in cadrul olimpiadei.
Astfel, potrivit calendarului de desfasurare, pe 4 mai are loc prima proba din competitie, la volei, intre echipele CT Ion Mincu – CT Metalurgic, si CT Alexe Marin – CNA Carol I. Rand pe rand, sportivii cei mai buni ai liceelor slatinene se vor intrece la volei, atletism, baschet, tenis de masa si de camp, handbal si fotbal, fie individual, fie pe echipe.
Probele teoretice incep in a doua zi de competitie, pe 5 mai, prima fiind cea la informatica, proba gazduita de Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu, urmata de cea la fizica-chimie, duminica 6 mai, desfasurata la Colegiul Tehnic Metalurgic; in urmatoarele weekend-uri, liceenii slatineni isi vor testa cunostintele si la matematica, istorie-geografie, limba romana si limbi straine. Din competitie nu vor lipsi nici probele de sah, grafitti si majorete. Olimpiada se va incheia pe 26 mai, cu un spectacol-concurs in zona Palatului de Justitie.
in ceea ce priveste premiile puse in joc, respectiv bani pentru dotari la alegere in unitatea scolara respectiva, liceul clasat pe locul I castiga 35.000 de lei, locul II – 20.000 de lei, locul III – 15.000 de lei, locul IV – 10.000 de lei. Pentru probele de abilitati practice, fiecare liceu va fi recompensat cu suma de 9.000 de lei, iar liceele clasate pe locurile V-IX vor castiga cate 3.000 de lei fiecare. si cea mai buna galerie va aduce liceului respectiv suma de 1.500 de lei. Bugetul alocat Olimpiadei Liceelor din acest an se ridica la suma de 500.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți