17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Dan Puric, la Corabia

- Advertisement -

Evenimentul gazduit de casa de Cultura din Corabia a debutat cu dialoguri savuroase intre Iulica Pirlea, presedinta ONG-ului, si invitat, presarate cu replici spontane si elegante, aplaudate si gustate la maxim de publicul interesat de cultura. Momentului aniversar i s-au alaturat elevii Clubului Copiilor si Elevilor din ,,orasul teilor”, iar Milculescu Ioana, pe acorduri de cobza, a facut sa rasune in sala ,,Balada lui Popa sapca din Celei – stindard si figura proeminenta a istoriei din Oltenia.
La finalul serii, toti cei prezenti au constatat un lucru care ar putea surprinde, in zilele noastre, cand lumea nu mai gusta cititul de carte, cand majoritatea isi gaseste ,,linistea in mass-media – cartile se epuizasera, iar participantii la eveniment inca mai solicitau cartea ,,Fii demn! si autografe de la autor.
intrebata de ziaristi daca seara s-a ridicat la nivelul asteptarilor membrilor, Iulica Pirlea, presedinta ONG-ului, a declarat: Aveam nevoie de acest test, trebuia sa stim, ca ,,slujitori” ai limbii romane, ca invazia mass-mediei, cu bune si cu rele, ca grijile cotidiene n-au afectat deschiderea catre cultura, catre citit, a publicului corabian. De fapt, seara culturala a avut in prim-plan mai multe obiective: sa marcam doi ani de la infiintarea asociatiei printr-o actiune nonformala; sa descoperim, impreuna cu tinerii, ce este demnitatea sau s-o cultivam din nou daca ea ne-a parasit, astfel incat seara sa devina seara primenirii spirituale a fiecaruia dintre noi; sa vedem la rampa grupul voluntarilor format din profesori, invatatori, ingineri, medici, economisti, oameni simpli, tineri liceeni, care in 7 zile au acoperit aproape intregul oras in vederea promovarii evenimentului, grup care a si finalizat actiunea fara repros. A fost o seara de neuitat, o adevarata ,,inviere a spiritului stramosesc, a demnitatii si a intoarcerii catre respectul datorat limbii romane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți