17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Viitorii alesi judeteni USL: afaceristi-economisti, ingineri, profesori si pensionari

- Advertisement -

Primul loc pe lista USL este ocupat de Paul Stanescu, actualul presedinte atat al Consiliului Judetean cat si al PSD Olt, de profesie inginer agronom. Printre ingineri se mai afla omul de afaceri Ioan Ciugulea, vicepresedinte al CJ si presedinte al PNL Olt, pensionarul Nicolae Stancu (inginer agronom), numit consilier judetean anul trecut in locul lui Dumitru toncu, Pompilian Martin, agent de vanzari in prezent, Mihail Turcitu, presedintele PC Olt, iar Dan Codan, presedinte al PNL Slatina si administrator de firma, este subinginer.
in materie de economisti, USL a propulsat pe locuri eligibile opt posesori de diploma in domeniu: Marius Oprescu, presedinte al PSD Slatina, administrator de firma si consilier judetean celebru pentru saracia afisata in declaratiile de avere; Petre Idoras, posesor de crama, consilier judetean si presedinte al COOP Scornicesti; Ioan Nedelea, viitor pensionar, in prezent vicepresedinte al CJ, Ion Moisescu, presedinte al PNL Scornicesti si director la propria firma, Florea Niculae, afacerist, consilier judetean si sef al Centrului de la Spineni, Marian Taifas, director la propria firma si consilier local la Slatina, Dumitru Dumitrascu, pensionar. Tot la economisti figureaza si liberalul Catalin Rotea, cel mai tanar dintre candidatii USL la functiile de consilieri judeteni. Un nume relativ nou pe scena politica locala, Rotea, fiu de judecator si om de afaceri la doar 28 de ani, a avut o ascensiune politica rapida, devenind peste noapte secretar general al PNL Olt. Notorietatea pe plan local nu i-au adus-o insa meritele politice, ci scandalurile in care a fost implicat anul trecut, alaturi de partenerii sai de afaceri controversate, Balbeck si Truica.
Pozitionat pe locul 5 in lista USL, consilierul judetean Dan Ciocan este, spre deosebire de colegii sai afaceristi-economisti sau ingineri, de profesie tehnician. Dintre ocupantii locurilor eligibile nu lipsesc nici profesorii – Toma Pruna, actual consilier judetean, Silviu Neacsu, al carui nume este vehiculat pentru postul de inspector scolar general adjunct, si Felicia Man, fost inspector scolar general, fosta sustinatoare a senatorului Toma la alegerile interne din PSD, reevaluata la scurt timp dupa alegeri de actuala conducere a partidului si desemnata presedinte peste femeile pesediste. Prezenti pe lista sunt si doi medici – liberalul Viorel Dumitrescu, actual consilier judetean, si social democratul Dorin Postelnicu, medic de familie.
Pe locuri eligibile figureaza si un avocat – fostul peremist Nicolae Vitan, un notar – Galina stirbu, o secretara – Valeria Galan, juristii Gheorghita Branaru, viceprimar in prezent la Potcoava, si conservatorul Lucian Nitu. Din lista nu lipseste nici reprezentantul pensionarilor din judet – Florea Mitroi, la cei 71 de ani ai sai fiind cel mai varstnic dintre candidatii USL pentru functiile de consilieri judeteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți