15.2 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Noul prefect al judetului, arcas de top

- Advertisement -

Conform intelegerii USL care prevede ca in judetele unde PSD detine presedintia consiliului judetean postul de prefect revine PNL, noul prefect al judetului este liberalul Eugen Ionica, comisar in cadrul Garzii Financiare anterior numirii in noua functie. Ionica este finul presedintelui PNL Olt, Ioan Ciugulea, decizia privind nominalizarea sa pentru acest post fiind luata in urma cu cateva zile in cadrul Biroului Politic al PNL Olt.
Mai putin cunoscut pe plan profesional, noul prefect s-a remarcat prin performantele sportive. Pasionat de tirul cu arcul traditional, Eugen Ionica a obtinut numeroase premii atat pe plan national cat si international, printre medaliile obtinute peste hotare in ultimii ani numarandu-se cea de bronz, adjudecata la Campionatul Mondial de tir cu arcul traditional, unde a reprezentat Romania.
Leonid Moisiu, predecesorul lui Ionica in functia de prefect al judetului, va reveni cel mai probabil la locul anterior de munca din cadrul Primariei Slatina. Numit la conducerea Prefecturii Olt in octombrie 2009, Moisiu s-a remarcat nu doar prin criticile pertinente la adresa sefilor de deconcentrate, ci si prin numarul mare de hotarari de consilii locale si Consiliu Judetean revocate din cauza intocmirii lor fara respectarea legii.

Delureanu, in locul lui Copilau

Desi isi dorea postul de prefect, exprimandu-si in unele cercuri convingerea ca i s-ar potrivi ca o manusa, social democratul Virgil Delureanu se va instala in fotoliul de subprefect. Anterior numirii in noua functie, Delureanu a ocupat un post de director in cadrul Consiliului Judetean, institutie al carei angajat este de aproximativ 20 de ani, perioada in care a avansat de la functia de inspector pana la cea de director. Delureanu il inlocuieste in functie pe Jenel Copilau, numit subprefect in aprilie 2011, functie pentru care a renuntat la presedintia UNPR Olt.

Schimbarea directorilor, urmatorul pas


Dupa schimbarea prefectilor si subprefectilor din intreaga tara, pasul urmator va fi inlocuirea sefilor de deconcentrate. Chiar daca declaratiile liderilor USL pe aceasta tema sunt contradictorii, Ponta afirmand ca vor fi schimbati doar cei care se implica in campania electorala, iar Antonescu ca se va merge pana la demiterea femeii de serviciu daca a fost pusa politic, schimbarea este doar o chestiune de timp. Potrivit unor surse, primii directori care vor pica sunt cei care nu au concurs pe post, restul urmand sa fie demisi in urma unor testari profesionale. La nivel local, prima schimbare ar putea surveni la conducerea Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale, unde postul de director este detinut de Florenta Rosianu, numita in functie cu sprijinul UNPR in urma cu aproximativ o luna.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți