15.2 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

scolile oltene, aproape pregatite de examenele de sfarsit de an

- Advertisement -

si daca anul trecut, doar o parte din elevii clasei a XII-a care au sustinut bac-ul au fost supravegheati de camere video in sali, anul acesta situatia se schimba. Atat liceenii, cat si elevii de gimnaziu vor fi urmariti de camere in timpul examenelor, pentru a nu se mai da nastere unor suspiciuni, ca in anii trecuti.
in acest sens, Inspectoratul scolar Judetean si-a luat masurile de precautie si le-a comunicat directorilor de scoli ca instalarea sistemelor de supraveghere e obligatorie, astfel incat examenele sa se desfasoare fara probleme. Pana la acest moment, se pare ca multe din unitatile scolare s-au conformat, insa termenul final pentru dotarea cu sisteme video este 1 iunie. scolile au termen pana la 1 iunie sa ma informeze cu privire la acest aspect. Sunt licee si scoli unde camerele sunt instalate de anul trecut, spre exemplu la Metalurgic, Greceanu, la Minulescu, la Ionita Asan, la Mihai Viteazul, la scoala Constantin Brancoveanu; de cealalta parte, la Caracal, Scornicesti si Corabia inca nu stiu cum stau lucrurile. Chiar daca nu au camere, la examene exista posibilitatea sa se instaleze cele din laboratoarele de informatica, si dupa sa le monteze la loc pentru sustinerea celorlalte probe, a precizat Gianina Pirvu, inspectorul general adjunct al IsJ Olt.

Rezultatele simularilor, asteptate pe 29 mai

Pana la examenele finale, atat liceenii, cat si elevii de gimnaziu si-au testat cunostintele la simularile desfasurate saptamana trecuta, iar raportul cu rezultatele finale urmeaza sa ajunga la inspectorii scolari la sfarsitul acestei luni. Dupa simulari, scolile ne vor trimite rezultatele acestora, si un raport final ne va fi prezentat pe 29 mai. Oricum, s-a acordat importanta simularilor, si mai ales la gimnaziu, deoarece pentru elevii claselor a VIII-a va fi primul an in care vor sustine Evaluarea Nationala sub supraveghere video, a explicat Gianina Pirvu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți