15.2 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Salina din Slatina – remediu natural pentru sanatate

- Advertisement -

De aproape un an de zile, in orasul nostru a fost deschisa o salina artificiala, unde numeroase persoane si-au tratat sau ameliorat anumite afectiuni. Marturie stau declaratiile celor care au venit la inceput din curiozitate, apoi din ce in ce mai des, mentinerea starii de sanatate prin sedintele de salinoterapie devenind un obicei. Ideea lui Ciprian Chitoiu de a construi o salina artificiala a pornit simplu: un oras mic, dar cu un mediu suficient de poluat, care isi pune amprenta negativa in special asupra copiilor. Ideea a pornit simplu: sunt multi copii cu afectiuni respiratorii, predispusi la alergii, copii care racesc repede, iar lucrul acesta l-am realizat de la copilul meu. Am incercat sa aduc aceste facilitati la noi in oras, mai ales ca Slatina e un oras poluat. stim cu totii ca efectele unei cure cu aerosoli salini este mai mult decat benefica, insa nu multe persoane isi permit sa ajunga la o salina naturala, deoarece costurile pentru deplasare sunt foarte mari; o cura in general dureaza 15 zile, timp in care se plateste cazare, masa. La noi, tarifele practicate inseamna numai deplasarea pana la o salina naturala, explica Ciprian Chitoiu, patronul Salinei din Slatina. Mai mult decat atat, curele la salina artificiala au un efect mult mai rapid. Este foarte important de subliniat ca salina artificiala nu inseamna ca materiile prime sunt inlocuite cu ceva artificial. Sarea este tot sare naturala, si mai mult decat atat, curele au un efect mult mai rapid, deoarece avem posibilitatea sa programam concentratia de sare din aer pana la 30%, in conditiile in care intr-o salina naturala concentratia e cuprinsa intre 8 si 12%, spune Ciprian.
La sedinte, pe langa meloterapie si cromoterapie, optional se pot face si masaje realizate de fotolii profesionale. Oamenii vin pentru toate indicatiile terapeutice, de la afectiuni ale aparatului respirator, infectii ORL, alergii de sezon, pana la eliminarea sforaitului si reducerea stresului si a oboselii. Ideea este de relaxare, in cele 45 de minute de sedinta oamenii nu se plictisesc, ci pot sa asculte muzica, sa citeasca, sa se uite la TV, iar cei mici se joaca. Totul se desfasoara intr-un mediu prietenesc, salile de terapie au o temperatura optima, intre 18-20 de grade, iar intre sedinte avem pauze de 15 minute pentru ventilarea mediului. Rezultatele sunt spectaculoase, scrie pe fisele pe care le avem aici; tratamentul e la indemana oricui, iar deviza noastra spune totul Salina Slatina – intri si respiri usor, mai spune patronul Salinei Slatina.

Sanatate la preturi accesibile

Salinoterapia este o metoda foarte eficienta de a ameliora sau trata anumite afectiuni, indicata in special in afectiuni ale aparatului respirator, in infectiile ORL, alergii de sezon, dereglari ale imunitatii organismului, disfunctii ale tiroidei, insomnie sau stres. Sarea, prin natura sa, este o substanta bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, in multe cazuri comportandu-se ca un dezinfectant. Prin proprietatile sale electro-chimice, ionii salini determina usurarea progresiva si de lunga durata a respiratiei, expectorarea pe cale naturala si facila, eliminarea materiilor alergene sau bacterigene prin fenomenele reflexe de tuse, scurgeri nazale, expectoratii – simptomatica ce este caracteristica vindecarii bolilor respiratorii. Salina din Slatina ofera o serie de servicii la preturi accesibile, atat pentru adulti cat si pentru pensionari: tariful unei sedinte de salinoterapie, care poate fi combinata cu masaj pe sezlong sau fotoliu porneste de la 15 lei, abonamentele pentru adulti variaza intre 120 si 220 de lei, iar pentru pensionari intre 100 si 150 de lei. Copiii sub 6 ani au gratuitate daca sunt insotiti de un parinte; sedintele se realizeaza numai pe baza de programare. Informatii suplimentare se pot gasi si pe site-ul web www.salinaslatina.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți