24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!

- Advertisement -

Astfel, cadre al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, ale Politiei de Frontiera, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt si Institutiei Prefectului se vor deplasa, in perioada mentionata, in toate localitatile judetului pentru a informa si constientiza cetatenii cu privire la faptul ca mita electorala si votul ilegal reprezinta infractiuni ce se sanctioneaza cu inchisoarea.
in cadrul actiunilor, oamenii legii vor distribui 1900 de afise si 4000 de fluturasi ce contin mesajele campaniei de informare.
Astfel, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la cinci ani. Aceeasi pedeapsa se aplica si persoanei care voteaza fara a avea drept de vot ori alegatorului care voteaza de mai multe ori in ziua alegerilor. De asemenea, tentativa de vot se pedepseste.
Noi suntem pregatiti sa aplicam legea. Rugam populatia sa sesizeze orice aspecte menite sa afecteze desfasurarea procesului electoral chiar si pe cele legate de unii politisti care nu isi vad de treaba. Politistii au fost instruiti, li s-a cerut fermitate, echidistanta si sa nu aiba niciun fel de afinitate fata de unul sau altul dintre candidati. Trebuie sa aplicam legea fata de toti. Din experienta pe care o am cred ca in judetul Olt nu vom avea probleme care sa impiedice bunul mers al activitatilor prilejuite de procesul electoral, a precizat comisarul sef Ion Voicu, seful IPJ Olt.

in vederea realizarii unui proces electoral corect, pentru mentinerea ordinii publice la nivelul judetului Olt sunt angrenate 461 de efective din structurile M.A.I., media zilnica a politistilor folositi in dispozitivele de siguranta publica ale I.P.J. Olt (siguranta publica si patrulare, proximitate, politie rutiera) fiind de 354.
De asemena, pentru protectia celor 376 sectii de votare si 112 birouri electorale vor fi repartizate 1246 efective din cadrul M.A.I., respectiv 677 politisti, 260 jandarmi, 47 politisti de frontiera, 213 cadre pentru situatii de urgenta, 32 politisti de la Evidenta populatiei si 17 personal din alte structuri.
Odata cu inceperea campaniei electorale, la nivelul judetului a fost constituit Centrul Operational Judetean, format din reprezentantii structurilor M.A.I., care are misiunea de a asigura in sistem integrat activitatile de coordonare, monitorizare, centralizare si comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile si activitatile din competenta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți