15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Noaptea Muzeelor la Slatina

- Advertisement -

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii din Franta si organizat in Romania de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR). in cadrul manifestarilor dedicate acestui program cultural sunt deschise spre vizitare expozitia permanenta Istorie si cultura slatineana, precum si expozitiile temporare: Grup 4+4, pictura si grafica, in cadrul careia expun 8 artisti plastici profesionisti, membri U.a.P., Romania (Traian Boicescu, Gheorghe Gogescu, Viorela Mihaescu, Vintila Mihaescu, Victor Dima, Lucia Puscasu, Petru Vintila jr., Adrian Socaciu) la Galeria Artis a Muzeului Judetean Olt; Barbati in arta textila romaneasca , lucrari de tapiserie si obiect textil, expun artistii plastici sus-mentionati, la galeria de arta contemporana romaneasca Ion Popescu Negreni.
intre orele 17:00-18:30, Galeria Artis va gazdui atelierul de creatie Pictura pe lemn (decoratii linguri lemn), cu participarea elevilor de la scolile Eugen Ionescu si Vlaicu Voda din Slatina.
Potrivit programului, in intervalul orar 17:00 – 19:00, in Sala de Festivitati a Muzeului Judetean Olt va avea loc prezentarea Camellia sinensis – O poveste a ceaiului, cu participarea specialistilor de la Demmer Teehaus din Slatina. Apoi, de la ora 19:00 si pana la ora 20:30 se va juca o sceneta din schita Five o΄clock, in interpretarea trupei de teatru a Colegiului National Agricol Carol I, premiata cu Trofeul Caragiale la editia din acest an a concursului Sa radem azi, desfasurat la Slatina.
intre orele 21:00 – 24:00, vizitatorii vor putea viziona filme documentare despre civilizatia urbana a Slatinei si despre cea traditionala rurala.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți