15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Primul mandat de primar migrator incetat prin ordin de prefect

- Advertisement -

Ordinul de suspendare din functie a fost emis vineri, dupa analizarea documentatiei trimise de secretarul comunei Vladila.
La sesizarea unui cetatean din comuna, eu mi-am facut datoria si am inaintat Prefecturii referatul, potrivit legii, inca de la inceputul lunii mai. Domnul primar a fost ales in 2008 pe listele PSD, iar acum candideaza din partea UNPR. Am trimis prefecturii atat procesul verbal al ramanerii definitive a candidaturii din partea PSD din 2008, cat si pe cel de acum, din partea UNPR. A fost o atmosfera destul de tensionata, dumnealui a aflat probabil vineri ca a fost emis ordinul si a plecat foarte suparat din primarie, dar eu sunt obligata sa respect legea, a spus Emilia Pricina, secretarul primariei.
Gheorghe Vane este primul edil plimbaret din judet al carui mandat inceteaza pe ultima suta de metri din cauza traseimului. in situatii similare se regasesc si alti primari care au fost alesi pe listele PDL sau PNL si acum candideaza din partea PSD fara sa fi fost exclusi din partidele pe a caror lista si-au castigat mandatele. Printre cei aflati in astfel de situatii se numara primarii PDL ai comunelor Coteana, Brebeni, Nicolae Titulescu, Vadastra, Vadastrita, dar si edilii liberali ai oraselor Scornicesti si Potcoava.
O parte din ei fac obiectul unor verificari din partea Prefecturii, in urma sesizarilor primite.
Potrivit legii 14/2003, un cetatean roman nu poate face parte in acelasi timp din doua sau mai multe partide politice. in cazul primarilor plimbareti mandatul lor ar trebui sa inceteze odata cu semnarea declaratiei de acceptare a candidaturii din partea altui partid, ai caror membri se presupune ca sunt din moment ce au fost desemnati candidati. Din punct de vedere legal, functia poate fi pastrata doar de cei exclusi din partid, nu si de cei care pleaca de buna-voie la alt partid.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți