24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Posturi deblocate in sistemul sanitar

- Advertisement -

Actul normativ prevede deblocarea unui numar de 500 posturi vacante atat pentru unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii, cat si pentru cele al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale.
Este un prim pas pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din sistemul sanitar care se confrunta cu un important deficit de personal, atat personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar si alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical, precizeaza un comunicat de presa al ministerului. Deblocarea posturilor se face cu incadrarea unitatilor sanitare in limita de 70% cheltuieli de personal.
Potrivit aceleasi surse, din totalul posturilor ce vor fi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judetene de urgenta, spitalelor care asigura asistenta medicala de urgenta pentru adulti si copii din municipiul Bucuresti, serviciilor de ambulanta si institutelor si centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar.
Restul de 200 posturi se vor repartiza Institutului Regional de Oncologie Iasi pentru demararea activitatii si Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon Iasi in vederea reorganizarii activitatii. Posturile neocupate de aceste unitati pot fi redistribuite de Ministerul Sanatatii.

28 posturi de medici solicitate de SJU Slatina

Deblocarea posturilor este asteptata si de conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru acoperirea deficitului de medici din unele sectii
Noi am solicitat deblocarea a 28 posturi de medici, sper sa primim aprobare pentru toate. Principalele sectii unde avem deficit de medici sunt UPU, Anestezie Terapie Intensiva, Diabet si Nefrologie, a declarat Andrei Iordache, managerul SJU Slatina. Potrivit acestuia, ocuparea celor 28 posturi de medici nu ar ridica probleme din punct de vedere al incadrarii in bugetul prevazut cheltuielilor de personal.
La momentul actual, cheltuielile de personal la SJU Slatina reprezinta 67%, ocuparea celor 28 de posturi nu ar duce la depasirea limitei de 70%, a adaugat Iordache.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți