17.3 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Perchezitii si in Olt in cazul de evaziune fiscala in care este implicat clanul Stanescu

- Advertisement -

Initial, politistii BCCO Iasi si procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iasi au efectuat 72 de perchezitii, 26 dintre acestea la sediile unor societati comerciale din municipiile Iasi, Bucuresti, Bacau, Botosani, Baia Mare, Vaslui si Pitesti, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 40 de suspecti, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.
Ulterior, oamenii legii au extins aria cercetarilor efectuand perchezitii si in judetele Olt (una), Constanta (una), Neamt (doua) si Sibiu (doua).
Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii au utilizat 26 de societati comerciale pentru a obtine beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat.
Societatile comerciale prin care se desfasura activitatea infractionala aveau ca obiect de activitate colectarea, depozitarea si transportul fierului vechi, au precizat reprezentantii IGPR.
Membrii gruparii au incasat astfel importante sume de bani de la adevaratii beneficiari – societati comerciale care, in baza facturilor fictive de achizitii, emise de firmele controlate de catre suspecti, au dedus TVA si au micsorat profitul, virand in contul societatilor furnizoare peste 10.000.000 de lei.
Sumele de bani erau retrase din conturi de catre membrii gruparii, in baza unor acte justificative false. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este de peste 6.000.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA, se precizeaza intr-un comunicat de presa al DIICOT.
in urma perchezitiilor, 35 de persoane au fost ridicate si duse la sediul DIICOT pentru audieri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți