17.3 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Mariana Gheorghe, fosta sefa a IsJ Olt: De la caderea Guvernului sunt amenintata zi de zi de Madalin Teodosescu si Ioan Ciugulea

- Advertisement -

Demisa de la conducerea Inspectoratului scolar Judetean Olt, democrat liberala Mariana Gheorghe, fosta sefa a institutiei, declara ca motivele pentru care a trebuit sa plece nu au nicio legatura cu activitatea depusa in invatamantul oltean, ci sunt pur politice, legate de candidatura sotului, Gheorghe stefan, la Primaria Bals. Aceasta ii acuza pe presedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, si pe Madalin Teodosescu, primarul Balsului, ca in ultimele doua luni au supus-o la presiuni si amenintari, pentru a o determina sa demisioneze de la conducerea IsJ Olt.
Am fost demisa de la conducerea Inspectoratului scolar. Motivele pentru care a fost realizata aceasta demisie nu au nicio legatura cu institutia IsJ, cu invatamantul din judetul Olt, ci sunt strict legate de candidatura sotului meu, Gheorghe stefan, la primaria orasului Bals. Miza de fapt e el, a declarat aceasta in conferinta de presa organizata vineri dimineata. Mariana Gheorghe sustine ca in spatele ordinului de demitere se afla insusi presedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea si primarul din Bals, Madalin Teodosescu. Nu am inteles niciodata de ce o batalie electorala intre doi barbati nu se da intre ei, si Madalin Teodosescu prefera sa se lupte cu o femeie. De la caderea Guvernului sunt amenintata zilnic de acest primar si de presedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, cum ca trebuie sa dispar de la conducerea IsJ atat eu, cat si directorii de scoli din Bals. Nu am inteles daca era momentul potrivit; eu sunt un om caruia ii place sa-si asume responsabilitati si sa duca un lucru pana la capat, si de aceea, consideram sa plec de la conducerea IsJ dupa finalizarea examenelor pe care le-am inceput, a spus aceasta.
Mai mult decat atat, Mariana Gheorghe spune ca la o intalnire avuta cu Ioan Ciugulea saptamana trecuta, acesta i-a cerut sa schimbe toti directorii de scoli de pe raza orasului Bals. Presiunile s-au accentuat saptamana trecuta, cand domnul Ciugulea m-a chemat la Consiliul Judetean si mi-a cerut in mod imperativ sa demit toti directorii de pe raza orasului Bals; mi-a inmanat o lista pe care s-o pun in aplicare pana a doua zi. Era o lista de nume, intocmita de primarul de la Bals; am refuzat sa fac acele schimbari de directori, in primul rand pentru ca ne aflam in plin examen de titularizare, iar directorii sunt presedintii comisiilor, si in al doilea rand pentru ca niciunul dintre acestia nu a facut vreo greseala. Nu as fi putut sa-mi mazilesc proprii colegi, iar a doua zi sa-i privesc in ochi. Dincolo de functii si de pozitii, eu tin foarte mult la omenie, a continuat Mariana Gheorghe.
Fosta sefa a IsJ spune ca presiunile s-au accentuat in ultima saptamana, cand mesajele de amenintare veneau din partea mai multor persoane. in ultima saptamana imi transmiteau mesaje prin diverse persoane: <>. Au facut drumuri la Bucuresti in fiecare zi – Ciugulea, Codan, Teodosescu. Cand Ludovic Orban a venit la Bals, Madalin Teodosescu l-a implorat plangand <>, a mai spus fosta sefa a IsJ. Aceasta sustine ca ordinul de demitere este ilegal, deoarece in ziua respectiva se afla in spital, din cauza unui puseu de tensiune: N-au mai avut rabdare si au facut un ordin de demitere al meu, dar probabil, auzind ca ma aflu la spital, au schimbat in mare graba ordinele de demitere, dar au uitat sa modifice data, sau au vrut sa se elibereze cu o zi inainte. Dansii nu stiau ca pe data de 23 mai, cand am fost demisa, am semnat zeci de documente si situatii pe care le-am transmis la MECTS, iar domnul Draghici, care a fost numit inspector general, semna condica liceului Nicolae Titulescu, unde era profesor. Dansii au vrut neaparat sa dispar, si n-au mai tinut cont de lege.
Fosta sefa a IsJ spune ca nu va contesta ordinul de demitere, insa lucrurile nu se vor opri aici: imi pare rau ca e atat de implicata institutia invatamantului in actul politic; nu sufar pentru o functie, dar stiu ca primarul din Bals va continua. Va promit ca mai am multe de spus si in invatamant, si in viata politica. ii urez mult succes domnului Draghici, pe care il asteapta o misiune grea, o misiune ingrata, pentru ca se pare ca nu tin cont de nimic atunci cand vor voturi, a incheiat Mariana Gheorghe.

Ciugulea: Daca are onoare, sa spuna adevarul!

Presedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, neaga vehement acuzatiile fostei sefe a IsJ. Ciugulea a mentionat ca o singura data s-a intalnit cu Mariana Gheorghe, dar de fata erau mai multe persoane, printre care si Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean si al PSD Olt.
Eu nu am discutat niciodata intre patru ochi cu aceasta persoana, nu am nici o legatura cu ceea ce sustine. O singura data in viata mea am stat de vorba cu ea, dar nu singur. Erau mai multe persoane de fata, printre care si presedintele Consiliului Judetean. Nu i-am cerut niciodata ceea ce afirma ea acum, daca are onoare sa spuna care e adevarul. A fost o discutie ca nu este corect ceea ce a facut, ca a demis toti directorii de scoli doar de la Caracal, dar ce sustine acum, ca i-as fi dat eu o lista cu nume si i-as fi cerut imperativ sa faca acele schimbari, nu este adevarat. Continua sa traiasca in minciuna, asa cum a facut si pana acum, a spus Ciugulea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți