3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Prefectura Olt e pregatita de referendum

- Advertisement -

Programul desfasurarii referendumului a fost deja stabilit la nivelul Prefecturii Olt, conform ultimelor indicatii primite de la Biroul Electoral Central. Echipa de conducere a Prefecturii a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, fiecare etapa ce va fi parcursa in zilele de dinaintea referendumului din 29 iulie.
Vineri urmeaza sa fie preluate materialele, insemnand buletinele de vot, timbrele, stampilele, tusierele si listele suplimentare de catre presedintii de sectie, care le vor duce la primariile pe raza carora se afla sectiile; trebuie sa mentionez ca a aparut o circulara a BEC ce stabileste procedura cu privire la desfasurarea votului, inclusiv din data de 27. Asadar, pe 27 materialele vor fi preluate de presedintii de sectie, se inventariaza, se sigileaza in saci, dupa care se lasa sub paza la sediul primariilor; s-a luat masura asta la nivel national probabil pentru ca noua ne este imposibil sa asiguram paza 24 de ore din 24. Cel putin la noi la Olt e imposibil pentru cele 378 de sectii de votare, a explicat prefectul de Olt, Eugen Ionica.
Potrivit acestuia, pe 28 iulie, presedintii vor duce materialele la sectii, intre orele 18:00-20:00 primesc cererile pentru vot cu urna speciala de la institutiile sanitare, le inregistreaza, fac modificarile necesare in lista electorala permanenta, iar la plecare sigileaza sectia.
Noi am luat masuri ca sa asiguram paza de pe 28 pana la sfarsitul referendumului la sectiile de votare; de asemenea avem asigurata paza transportului pentru buletinele ce vor fi redistribuite de la sectii, in cazul in care va fi nevoie; daca o sectie ramane fara buletine de vot, prin hotararea BEJ-ului, se desemneaza doi membri care, impreuna cu paza, iau buletine de vot de la o alta sectie si le duc la cea care a ramas fara. Pentru predarea buletinelor de vot si a proceselor verbale, tinand cont ca luni va fi canicula, am luat masuri – vom asigura acolo corturi, apa rece, asistenta medicala, ventilatoare; de asemenea, vor fi aduse doua aparate portabile de aer conditionat. Speram ca lucrurile vor decurge fara incidente, a mai spus Eugen Ionica.

Cativa presedinti de sectie au fost inlocuiti

Cu putin timp inainte de referedum, la nivelul judetului o parte din presedintii de sectii au renuntat la aceasta calitate si au fost inlocuiti; cu toate acestea, prefectul de Olt spune ca nu vor fi probleme.
Cu privire la presedintii de sectii de votare, intre timp s-au produs unele schimbari; au fost presedinti care au renuntat, si la momentul asta avem 11 inlocuiri, din care una dubla. Astfel, sunt 10 sectii care au presedintii schimbati si probabil ca mai sunt, stiu eu de inca doua cereri depuse la BEJ, probabil ca vor mai fi pana la momentul la care vom incepe referendumul. Presedintii au renuntat, au depus cereri la BEJ, care le-a considerat intemeiate, nu cunosc in detaliu motivele, a explicat prefectul de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți