12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 200 de persoane au beneficiat de facilitati la angajare

- Advertisement -

Conform Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt vine in sprijinul somerilor care se incadreaza in munca, acordandu-le o serie de facilitati.
Astfel, persoanele carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza cu program normal de lucru beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj; in perioada 01 ianuarie – 31 octombrie 2012 au beneficiat de aceasta facilitate 131 persoane.
Absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale, in varsta de minim 16 ani, inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in situatia in care se incadreaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni beneficiaza de o prima de incadrare in valoare de 500 lei. in perioada 01 ianuarie – 31 octombrie 2012 au beneficiat de aceasta facilitate 37 persoane. Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a indemnizatiei beneficiaza de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat. Suma cuvenita se acorda la sfarsitul primului an de activitate in munca. in perioada 01 ianuarie – 31 octombrie 2012 au beneficiat de aceasta facilitate 10 persoane, a declarat Elena Iordache, purtatorul de cuvant al AJOFM Olt.
De asemenea, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj si se incadreaza, potrivit legii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil, beneficiaza de o prima de incadrare in valoare de 1.000 lei. in perioada 01 ianuarie – 31 octombrie 2012 au beneficiat de aceasta facilitate 17 persoane.
Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj si se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare in valoare de 3.500 lei. in perioada 01 ianuarie – 31 octombrie 2012 au beneficiat de aceasta facilitate 18 persoane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți