13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Municipalitatea vrea sa depuna cat mai repede cererile de finantare pentru reabilitarea pe fonduri europene a scarilor de bloc

- Advertisement -

Primaria Slatina vrea sa obtina cat mai repede finantarea pe fonduri europene pentru reabilitarea celor 90 de scari de bloc ce au solicitat acest lucru. Un anumit procent din lucrari va fi suportat de proprietari. Fiecare proprietar de apartament trebuie sa aduca fie adeverinta de venit, cupon de pensie, adeverinta de somaj sau fisa fiscala; in baza acestor documente, reprezentantii primariei vor calcula o medie a veniturilor pe scara respectiva, in functie de care se va stabili suma de bani ce o vor achita proprietarii.
Avem foarte multe blocuri care au depus astfel de cereri, mai exact 90 de blocuri, adica peste 140 de scari. Banii ar fi suficienti pentru toate. Acest proiect trebuie sa se implementeze pana in 2015, si noi ne dorim ca pe 15 noiembrie sa fim primii care depun cererea de finantare, la ADR Sud-Vest Oltenia. Maine la ora 16:00, la Colegiul Nicolae Titulescu, vom avea o sedinta cu toti cei care au depus solicitari pentru ca scarile lor sa fie reabilitate pe fonduri europene, si sa urgentam aducerea adeverintelor salariale, fise fiscale pentru anul 2011, cupoane de pensii, adeverinte de la somaj, pentru ca numai aceste acte ne spun care e venitul pe scara respectiva. E foarte important acest lucru, si ne cam tine pe loc, a declarat ieri viceprimarul Minel Prina, in cadrul unei conferinte de presa.
Am vorbit deja cu colegii mei din Primarie, si in cazul in care avem pensionari sau persoane in somaj, sa ni se spuna si sa ia masuri pentru a obtine documentele. Se face o medie care trebuie sa fie sub 150 de euro, sub 350 sau sub 500 de euro, si in functie de ea, vor contribui cu 10 sau 20%, a mai spus Prina.

Slatina – oras verde, oras curat se suspenda in 2013

Fondurile europene ar fi cam ultima solutie pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, deoarece de anul viitor, Primaria va suspenda programul Slatina – oras verde, oras curat.
Daca vom accesa fondurile, din 2013 programul Slatina – oras verde, oras curat se va suspenda. Mecanismul e simplu: nu avem resurse suficiente sa sustinem si un program pe fonduri europene si un program pe bugetul local. Numai programul de anul acesta a costat undeva la aproximativ 30 de milioane de lei cu tot cu TVA. E un efort bugetar destul de puternic, a conchis Prina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți