27.3 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Cartel Alfa va picheta Prefectura Olt pe 14 noiembrie

- Advertisement -

Nemultumirile angajatilor romani vor fi din nou aduse in atentia autoritatilor locale de catre sindicalistii de la CNS Cartel Alfa, filiala Olt. Acestia vor organiza o actiune de pichetare a Prefecturii la mijlocul acestei saptamani, pentru a marca Ziua de actiune si solidaritate europeana. Sindicalistii considera ca in aceasta zi de lupta internationala, lucratorii trebuie sa transmita un mesaj unitar catre mediul politic si economic, prin care sa spuna ca este nevoie de locuri de munca, de justitie si echitate sociala.
Actiunile de azi si de miercuri, cand va avea loc o pichetare a Prefecturii Olt, se vor desfasura si in tara si in Europa, sub diverse forme: greve, mitinguri, pichetari. in urma pichetarii din 2 octombrie, cand am solicitat modificarea legii 62 – promisa de actuala guvernare, alaturi de crearea de locuri de munca si bunastare pentru angajati – aceasta nu s-a infaptuit. Pe 14 noiembrie, filiala Olt va organiza o pichetare a Prefecturii Olt, incepand cu ora 16:00, la care vor participa 150-200 de persoane. Noi cerem modificarea legii dialogului social, slujbe de calitate si stabile, garantia unei plati decente – un salariu minim adecvat, protectie sociala – somaj tehnic, pastrarea puterii de cumparare, servicii publice si sociale de calitate, accesibile tuturor, combaterea evaziunii fiscale. O sa solicitam si cresterea salariului minim pe economie, despre care am vazut ca vorbesc actualii guvernanti, a declarat Constantin Boerescu, presedintele CNS Cartel Alfa Olt.
Potrivit vicepresedintelui Cartel Alfa Olt, daca lucratorii romani nu vor lua atitudine fata de nedreptatile la care sunt supusi, masurile drastice nu se vor opri, mai ales ca perioada de criza nu da semne sa se opreasca. Problema noastra e ca in aceasta perioada de criza, sacrificiile nu le-au facut decat lucratorii. La noi s-a simtit cel mai mult: la noi s-au taiat locurile de munca, aici s-au diminuat salarii, aici a intervenit saracia. Lucratorii au ramas fie in somaj, fie pe salarii mai mici, fiecare cum s-a descurcat. si noi, CNS Cartel Alfa ca si sindicalisti, ne-am dori sa vedem niste mitinguri de amploare, ca in Grecia, Italia, Spania, unde fiecare constientizeaza ca nu stand in casa se rezolva problemele, ci numai in strada, pentru ca atunci cand multimea pune presiune pe un Guvern, se gandeste si Guvernul de 10 ori inainte de a lua o decizie. Probabil vor veni in iarna si clipe si mai grele, dupa cate vedem, criza se adanceste, iar problema va fi tot a lucratorilor, a spus Tiberiu Nagy, vicepresedintele Cartel Alfa Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți