Sindicalistii ii sugereaza ministrului si o serie de teme pe care pot fi axate verificarile: frecvente ordine si dispozitii ilegale emise de catre MAI, IGPR si consecutiv de catre Inspectoratele de Politie Judetene; obligarea tacita a politistilor sa cumpere, din bani proprii, materiale si logistica strict necesare activitatilor de serviciu; echiparea precara a personalului participant la misiuni; nerespectarea, la cererea sefilor, a programului legal de munca si folosirea muncii fortate a politistilor; regimul incompatibilitatii politistilor fata de alte profesii; abuzul de drept folosit in cercetarile administrative si disciplinare.
Reactia SNPPC vine in urma campaniei declansate de ministerul de Interne in toate inspectoratele din tara pentru identificarea posibilelor fapte de discriminare si hartuire sexuala cu care s-ar putea confrunta angajatele din MAI.
SNPPC dezaproba categoric aspectul public pe care l-a capatat metodologia de intervievare a personalului feminin din M.A.I. referitor la posibile fapte de discriminare si hartuire, in relatiile lor de serviciu. Totodata, SNPPC acuza structurile de presa si de Relatii publice ale IGPR si MAI, pentru inactivitatea lor scandaloasa fata de o problema interna care, gestionata inabil, a invadat spatiul public, evidentiindu-se prin conotatii derizoriu-erotice si abateri deontologice la o metodologie declansata pe un fond de buna credinta. Lipsita de sprijinul informational profesionist al responsabililor cu Relatiile publice, actiunea de cuantificare a unor posibile discriminari si hartuieli contra colegelor noastre a devenit din ce in ce mai lipsita de transparenta si a degenerat intr-o noua criza de imagine a Politiei Romane. Mai mult, este revoltator ca, tot din cauza indiferentei comunicationale adoptata in IGPR si MAI, este afectata si imaginea sociala a salariatelor din politie, despre care se intelege, in societate, ca sunt chemate la spovedanii jenante. Circula, de asemenea, consistent, suspiciunea ca inabilitatea structurilor PR din IGPR si MAI ar fi doar un sacrificiu deontologic menit sa acopere intentia oficiala de a ridiculiza public o actiune a conducerii ministerului si de a intimida, astfel, persoanele care ar fi dorit sa dea relatii despre posibile acte de hartuire, se precizeaza pe site-ul SNPPC.
SNPPC solicita noi campanii de evidentiere a abuzurilor comise impotriva personalului MAI
- Advertisement -
- Advertisement -