Actiunea demarata in aceasta saptamana isi propune sa analizeze manifestarile comportamentale violente si nonviolente, caracteristicile, consecintele, si mai ales sa gaseasca solutii de prevenire a violentei in scoala si de promovare a nonviolentei. Campania de prevenire a comportamentului deviant al elevilor derulata de elevii liceului este promovata si in scolile din mediul rural.
in scoli a existat intotdeauna violenta. Violenta nu este un fenomen social cu totul nou. La noi in clasa a avut loc un eveniment de acest gen, pornit de la un motiv banal: chiulul. Au existat elevi care au vrut sa plece si elevi care nu au vrut. in cele din urma spiritele s-au calmat, gratie doamnei profesoare care a ajuns la timp, altfel cred ca incepea bataia. De aceea am avut ideea acestei teme. Eu sunt pentru toleranta si intelegere, a spus Adrian Iagar-Buse, elev in clasa a IX-a a liceului slatinean.
La varsta noastra tindem sa testam limitele pe care parintii si scoala ni le impun. Ele fac parte din procesul de formare si de individualizare. De aceea cred ca este important ca toate persoanele investite cu autoritate sa intervina cu rapiditate si fermitate, aplicand aceleasi reguli cand apare o situatie conflictuala, a spus si Adrian Macesanu, elev al aceluiasi liceu.
Noi avem multa energie si dorinta de a ne juca. Din pacate, sistemul de invatamant romanesc ia foarte putin in considerare aceste aspecte. Ne-am dori implicarea in mai multe activitati care sa ne consume energia si in care pofta de viata sa fie canalizata constructiv, a precizat Roxana Malai-Mare, eleva in clasa a XII-a a CTAM.
Elevii de la Alexe Marin continua campania de prevenire a violentei in scoli
- Advertisement -
- Advertisement -