Centrul, care functioneaza in municipiul Caracal, pe strada Dragos Voda nr. 2 A, in cadrul Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilitati, ofera interventii personalizate fiecarui beneficiar, in functie de varsta, felul specific in care a fost afectat de aceasta tulburare si disponibilitatea sa si a familiei sale de a participa la sesiunile de lucru.
Acesta este deservit de personal specializat – psihologi, logopezi instruiti in lucrul cu persoane cu autism, care evalueaza fiecare caz nou in parte si, impreuna cu familia, realizeaza un plan de interventie pe termen mediu sau lung, in functie de nevoile fiecaruia. Sesiunile de lucru sunt, dupa caz, atat individuale cat si de grup. Psihologii de la Centru fac, de asemenea, recomandari pentru servicii conexe si ofera consiliere parintilor si familiilor persoanelor cu autism.
Potrivit reprezentantilor Centrului, in acest moment beneficiaza de asistenta 20 copii, cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani.
Pana in prezent, centrul a avut ca beneficiari numai copii, iar activitatea cu acestia a inceput printr-o evaluare a nivelului de dezvoltare psiho-motorie, identificarea nevoilor fiecaruia si stabilirea unui program de interventie personalizata. in cadrul centrului, ne straduim sa oferim cat mai multe ore de terapie, prin stimulare cognitiva, terapia tulburarilor de limbaj, educatie afectiva si terapie ocupationala. Astfel putem oferi copiilor metode variate, activitati placute, distractive, pentru a le imbogati deprinderile cognitive, fizice si motorii precum si pentru a le spori increderea in sine (n.r deficit specific copiilor cu tulburari de spectru autist). De asemenea, oferim informatii utile si consiliere apartinatorilor, astfel incat munca intregii echipe sa fie rasplatita prin progresele copiilor si multumirea parintilor, a declarat stefania-Claudia Dumitrescu, psiholog in cadrul centrului.
Centrul de consiliere si asistenta pentru persoane cu autism din Olt a fost infiintat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice – Directia Protectia Copilului si cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt, prin proiectul si ei trebuie sa aiba o sansa! – program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist.
Centrul face parte dintr-o retea nationala de 40 de centre aflate in 35 de judete ale tarii si in municipiul Bucuresti.
Asistenta gratuita pentru persoanele cu autism din Olt
- Advertisement -
- Advertisement -