34 C
Slatina
luni,7 iulie,2025

Ultimele Articole

Panduru: Majoritatea de 70% este folosita de USL impotriva romanilor!

- Advertisement -

O majoritate reflecta intr-adevar o anume vointa populara la un moment dat, dar 70% nu inseamna ca poti sa uzezi discretionar, abuziv, sa adopti legi care sa foloseasca numai unei anumite categorii a populatiei. in nici un caz beneficiarii acestor legi care se vor adoptate nu sunt marea masa a populatiei ci doar un grup de persoane care au probleme cu justitia. Politica penala a unui stat reprezinta intr-adevar un atribut de suveranitate nationala, dar ea trebuie exercitata in asa fel incat sa priveasca nu un anume grup de persoane din acea tara, si pe cat posibil, atunci cand se adopta astfel de masuri, sa nu se urmareasca doar ca unii dintre respectivii beneficiari sa scape de justitie, a declarat Virgil Panduru, secretar pe probleme de administratie publica in cadrul PMP Olt.
Fostul subprefect de Olt a adus si o serie de precizari pe tema necesitatii de modificare a Codului penal invocata de USL.
Este o falsa problema faptul ca ar trebui schimbat sau, cum s-a motivat foarte pe fuga, intr-un mod netransparent, ca se impunea a fi schimbat Codul penal pentru ca dumnealor nu sunt functionari, sunt demnitari. Spiritul actualului Cod penal nu are in vedere forma pura a termenului de functionar public, se putea observa in Codul penal ca functionar public inseamna tot ce are referire cu exercitarea sau activitatea unei institutii sau autoritati publice, cu atat mai mult si demnitari fiind exercita aceasta autoritate publica. Faptul ca sunt in slujba alegatorilor, a poporului, nu-i exonereaza de exercitarea autoritatii de stat din moment ce ei adopta legi. Deci este o falsa problema, nu se impune ca termenul de functionar public sau calitatea aceasta sa nu poata fi atribuita si demnitarilor in calitatea lor de alesi. Mai mult decat atat, dumnealor in aceasta calitate nu pot spune ca daca unui primar, presedinte de CJ sau orice alta persoana care exercita o functie in stat i s-ar aplica aceste prevederi legale dumnealor nu ar trebui sa li se aplice. in mod deliberat toate aceste modificari au fost prezentate in mod fragmentar pentru ca opinia publica sa nu-si poata forma un punct de vedere unitar a ceea ce se doreste si unde s-ar ajunge daca s-ar adopta aceste modificari, a spus Panduru.
Acesta a precizat ca se doreste sa fie schimbata competenta unor structuri specializate in lupta impotriva coruptiei, iar adoptarea legii in forma dorita de USL ar face ca alesii sa nu mai poata fi cercetati de institutii ca DNA, DIICOT sau ANI.
Panduru a mai adaugat ca amnistia si gratierea poate s-ar impune, dar in nici un caz pentru toate faptele, pentru toate pedepsele, in conditiile in care nu a existat in societate o dezbatere publica, nu a fost o procedura transparenta.
Sunt situatii, intr-adevar, in care exista o suprapopulare a penitenciarelor, dar amnistia inseamna in primul rand incetarea raspunderii penale, adica acea raspundere penala nu mai exista. Gratierea intr-adevar, pedepsele pot fi micsorate, unele chiar sterse. Sunt lucruri extrem de importante, care au impact major asupra intregii populatii, sunt lucruri care au impact deosebit asupra justitiei care trebuie sa vegheze la aplicarea legii, peste care aceasta majoritate de peste 70% a intrat pur si simplu in forta, eludand si cele mai elementare norme. Se stie ca orice proiect de lege are un acord al Ministerului Justitiei, al inaltei Curti de Casatie, al Avocatului Poporului, lucruri care au fost sarite din acest program special stabilit la sfarsit de an, unde pe repede inainte s-a dorit nici mai mult nici mai putin decat adoptarea lor fara ca cineva sa-si dea seama. Observati contradictiile evidente intre Victor Ponta si Crin Antonescu, care isi reproseaza unul altuia ca a mintit. E un lucru grav, un lucru care nu ar trebui sa se intample la acest nivel, premier si presedinte al Senatului. Probabil au mizat pe faptul ca societatea pe sfarsit de an nu este interesata de aceste aspecte si au dorit sa uzeze de cei 70% si sa adopte aceasta lege ca un fapt implinit. La fel, daca nu era reactia din partea tarilor Uniunii Europene, exista riscul, avand in vedere fragilitatea opozitiei, ca aceasta lege chiar sa fie adoptata, ceea ce era un lucru extrem de grav, a concluzionat Panduru.
La conferinta de presa au mai participat Marian Vasile, presedintele organizatiei, Marin Bobes, prim-vicepresedintele PMP Olt, si Marian Caruntu, presedintele PMP Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți