Evenimentul s-a bucurat de prezenta catorva din fostii prefecti de Olt – Marin Diaconescu, stefan Nicolae, Daniel sarpe si Octavian Popescu – dar si a reprezentantilor Muzeului Judetean, Arhivelor Nationale, Consiliului Judetean si altor institutii deconcentrate.
Initiativa acestui proiect nu inseamna gratularea orgoliului vreunei persoane aici prezente, nu inseamna vreo demonstratie de competenta, sau o insiruire de poze si nume pe pereti, asa cum ar putea sa duca in derizoriu aceasta initiativa diversi mediocri. Traim intr-o societate in care lucrurile materiale devin din ce in ce mai importante, mai pregnante, si daca nu facem apel la traditie, la istorie, la simboluri, inseamna ca ne pierdem identitatea – noi ca societate, noi ca popor. Fiecare dintre prefectii aici prezenti a pus cate o caramida la ceea ce inseamna constructia institutionala a Prefecturii Olt. Acest album inseamna o forma de a ne exprima si manifesta respectul si recunostinta fata de dumneavoastra. Suntem toti vremelnici si trecatori prin aceste functii, vor fi multi dupa noi si e foarte important ca fiecare sa lasam ceva in urma noastra pentru ca, pana la urma, beneficiarii sunt locuitorii judetului Olt. inchei spunand ce am scris si in scurta prefata a albumului, sentimentul pe care l-am simtit eu cand am depus juramantul: sa fii reprezentantul Guvernului in teritoriu inseamna sa iti bata inima mai altfel atunci cand asculti imnul si cand vezi drapelul tricolor, sa porti stema tarii – pe care o avem la reverul hainei – nu numai pe rever, ci si in inima, a declarat Catalin Rotea, prefectul de Olt.
Albumul documentar cuprinde imagini si date despre toti prefectii de Olt si Romanati. Din comisia format pentru realizarea albumului au facut parte dr. Bogdan-Ion Baditoiu, seful Serviciului Judetean Olt al Arhivelor Nationale din Romania, dr. Laurentiu-Gerard Gutica-Florescu, directorul Muzeului Judetean Olt, si Ioana Costea -Gramescu, sef de birou la Institutia Prefectului Olt. inceputa in cadrul Serviciului Judetean Olt al Arhivelor Nationale ale Romaniei si finalizata la Muzeul Judetean Olt, intocmirea albumului a durat patru luni si a solicitat munca a 8 specialisti in arhivistica, istorie, administratie si informatica.