Inspectoratul scolar Olt vrea sa imbunatateasca rezultatele obtinute de elevii olteni la examenele de sfarsit de ciclu, si in acest sens a reusit sa obtina finantare pentru doua proiecte importante. Unul din proiecte va fi centrat pe bacalaureat, iar celalalt pe Evaluarea Nationala. Parteneri in proiecte sunt Inspectoratul scolar Bacau si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti-invatamant Preuniversitar.
Ne-am propus sa incepem cu dreptul acest semestru, care se anunta unul destul de plin de activitati. S-au comunicat rezultatele selectiei proiectelor pe fonduri structurale pe POSDRU, iar IsJ Olt a castigat competitia pentru cele doua proiecte pe care le-a depus in calitate de beneficiar si are 3 proiecte ca partener. Pe axa 1, IsJ a depus si i-au fost aprobate doua proiecte; unul se numeste EduBAc – educatie europeana pentru un bacalaureat de succes, unde suntem beneficiari in parteneriat cu IsJ Bacau si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti-invatamant Preuniversitar. Are ca obiectiv general cresterea gradului de promovabilitate la examenul de bacalaureat in randul elevilor din ciclul liceal din cele doua regiuni de dezvoltare partenere (Sud-Vest si Nord-Est), prin sprijinirea sistematica a dezvoltarii si evaluarii procesului de formare a competentelor cheie pentru un acces ridicat la nivele superioare de educatie si o mai buna adaptabilitate la cerintele unei piete a muncii flexibila si incluziva. Al doilea proiect pentru care suntem beneficiar se numeste imbunatatirea rezultatelor scolare ale elevilor din invatamantul gimnazial, tot in parteneriat cu IsJ Bacau si FNAP; obiectivul general este sustinerea formarii sistematice a competentelor cheie, procesului de evaluare, monitorizare sistematica si stimulare a progresului scolar pentru un numar de 3.200 de elevi de gimnaziu, in sprijinul unei educatii de calitate prin dezvoltarea de interventii nonformale extracurriculare inovatoare, cu accent pe dezvoltarea abilitatilor personale ale elevilor din clasele a V-a si a VI-a, in cadrul programului multiregional Formarea de competente-cheie la elevii din invatamantul gimnazial, prin implicarea activa si constientizarea parintilor, a declarat Felicia Man, inspectorul scolar general al IsJ Olt.
Am identificat foarte clar care sunt prioritatile IsJ, si implicit ale scolilor din judet, iar proiectele noastre se refera la eliminarea, daca e posibil, a punctelor slabe, a vulnerabilitatilor identificate in urma analizei corecte pe care am realizat-o. Speram sa semnam contractele de finantare la inceputul lunii martie si sa si incepem implementarea lor. Sunt proiecte ambitioase, vor fi integrate toate liceele din Olt si multe din scolile gimnaziale. Perioada de implementare e de 18 luni pentru fiecare, a mai spus aceasta.
Pe langa cele doua proiecte in care IsJ e beneficiar, la nivelul judetului se vor mai implementa alte 3, in parteneriat cu Bacaul – Evaluare Nationala la standarde europene, sanse egale la educatie, prin prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii, si Prevenirea si contracararea fenomenului de parasire timpurie a scolii din regiunile Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.
Proiecte pentru cresterea promovabilitatii la bac si Evaluarea Nationala
- Advertisement -
- Advertisement -