Programul urmareste abilitarea profesorilor in conceperea si derularea activitatilor educative nonformale, continutul programului vizand cel putin doua categorii de beneficiari.
Daca vom considera profesorii diriginti si consilierii scolari ca beneficiari directi, atunci nu putem sa uitam beneficiarii indirecti – elevii. Pentru ca insertia sociala si cea profesionala sa se produca facil, cu eforturi si costuri emotionale minime, elevul poate fi ajutat sa dispuna de competentele specifice gandirii analitice necesare integrarii sociale, precum si de atitudini si valori personalizate. in acelasi timp, el poate fi stimulat sa-si dovedeasca disponibilitatea de reactie si actiune la schimbarile care intervin in mediul de viata personala si colectiva. Abilitatea profesorilor de a construi elevilor competente de valorificare maxima a intregului lor potential, conform realitatii sociale si culturale, este o prioritate a formarii continue, a perfectionarii stilului propriu de viata si al asumarii unor sarcini profesionale noi, a explicat Victo Tita, director CCD Olt.
Speram ca acest produs educational, sustinut de profesionisti, sa dezvolte abilitatile necesare participantilor si ii asiguram ca vor beneficia de consiliere si indrumare in punerea in practica a celor invatate, in initierea si realizarea unor proiecte educationale de succes, a mai spus acesta.
Programul se regaseste in oferta de formare a institutiei, este acreditat DFCPIP, OMECTS nr. 4486 si promoveaza abordarea participativa a procesului de invatare si predare, asigura formarea cadrelor didactice in domeniul activitatilor educative extrascolare si extracurriculare.
Noi cursuri de educatie nonformala, la Casa Corpului Didactic
- Advertisement -
- Advertisement -