Potrivit sindicalistilor din cadrul Alro, conducerea companiei nu a renuntat la intentia de a inchide o parte din capacitatile de productie, masura ce va genera disponibilizari masive in randul angajatilor.
Au chemat sefii de sectii sa faca planuri de inchidere, vor sa scoata anumite utilaje din functiune, e clar ca vor sa inchida. Ieri (n.r. luni) ne-au chemat sa ne ceara sa renuntam la niste drepturi ale oamenilor – tichete de masa, bilete de odihna si tratament, pe langa multe altele, lucruri cu care noi nu putem fi de acord. A inceput un fel de joaca de-a soarecele cu pisica, se pregatesc sa-si duca planurile la bun sfarsit in liniste, pe la spatele nostru, dar nu au nici o sansa. stim foarte bine cu cine avem de-a face si suntem foarte vigilenti. Au impresia ca ne-au adormit din moment ce am incetat protestele, dar se inseala. Asteptam sa vedem ce se intampla cu legea si apoi stabilim ce avem de facut, a declarat Constantin Popescu, liderul Sindicatului Liber Aluministul. Acesta a precizat ca situatia este extrem de tensionata, angajatii traind permanent cu teama pierderii locurilor de munca.
De la nivel guvernamental se dau asigurari ca totul va fi bine, dar atat timp cat actionarul majoritar ne-a spus clar ce planuri are, ce sperante sa-si mai faca oamenii? Unii ne dau asigurari, altii ne fura painea… ii asteptam sa faca primul pas, dar nu le va merge cu noi. Uzina asta e avutia Slatinei chiar daca la ora actuala are alt proprietar. E construita de oamenii de aici si nu vom lasa pe nimeni sa isi bata joc de noi, sa ne distruga locurile de munca, a mai spus liderul sindical.
in urma cu o saptamana, patronatul a informat oficial sindicatele din cadrul Alro despre masurile pe care intentioneaza sa le ia de la 1 aprilie daca politica guvernamentala de sustinere a energiei regenerabile nu se va schimba – inchiderea a trei hale de electroliza din cinci, reducerea capacitatii de la Alprom de la 80.000 de tone la 60.000 tone, disponibilizarea a 1600 de angajati, dar si inchidere totala a fabricii de alumina de la Tulcea.
Dupa doua zile de proteste atat la Olt cat si la Bucuresti, sindicatele au luat decizia suspendarii acestora pentru o scurta perioada, ca sa permita Guvernului Ponta sa treaca la aplicarea Legii de reducere a sustinerii energiei regenerabile, dupa ce aceasta a fost promulgata de seful statului.
Alro, planuri de inchidere
- Advertisement -
- Advertisement -