Desi la nivel de judet, toate targurile sunt neautorizate pentru ca nu indeplinesc conditiile impuse de lege pentru sacrificarea animalelor, DSVSA are totusi amenajate centre temporare de sacrificare, unde oltenii pot sa taie sau de unde pot sa cumpere carne de miel pentru masa de Paste. Pentru a se autoriza nu e nevoie decat de o solicitare din parte primariei localitatii doritoare, insa in acest an DSVSA nu va mai elibera actul centrelor care in 2013 au taiat putine animale.
Targurile sunt toate neautorizate, dar exista centre temporare de sacrificare a mieilor. inca nu s-au autorizat pentru ca nu am primit solicitari decat din partea primariei Bals si Osica. Primarii trebuie sa faca o solicitare, conditiile sunt ca si cele din anii trecuti; noi analizam si numarul de miei sacrificati in anii trecuti, pentru ca in 2013, de exemplu, am avut un centru in care s-au sacrificat 70 si ceva de miei, si nu se justifica doi oameni acolo de permanenta. Sa indeplineasca conditiile, vom trimite un om sa evalueze si dupa aceea se obtine autorizatia. Sunt aceleasi conditii, decat ca vom fi mai stricti in ceea ce priveste numarul de miei; daca au sacrificat in anii trecuti 100 de miei, nu vom mai aproba autorizatia anul acesta. Colegii nostri stau o saptamana-doua acolo pentru 5 miei pe zi, cum au fost spre exemplu Draganestiul si Caracalul, a explicat Mariana Mitroi, consilier in cadrul DSVSA Olt.
in ceea ce priveste sacrificarea in conditii si spatii improprii, DSVSA spune ca este un fenomen care se intampla in Olt, in ciuda eforturilor de a stopa acest lucru.
Se sacrifica clandestin peste tot in judet, avem echipe care se duc, au confiscat, au transmis catre unitati de neutralizare, a conchis Mitroi.
Nu toate centrele temporare de sacrificare a mieilor mai primesc autorizatie anul acesta
- Advertisement -
- Advertisement -