in luna ianuarie s-a desfasurat la Luxemburg seminarul grupului de lucru pentru pregatirea si coordonarea Campaniei europene SLIC 2014 privind prevenirea alunecarilor si caderilor la acelasi nivel. Analizele statistice prezentate au evidentiat faptul ca alunecarile si caderile la acelasi nivel constituie cea mai frecventa cauza de accidentare in toate sectoarele economice, de la industria grea la munca de birou. Ponderea unor astfel de cazuri din totalul accidentelor de munca este de 24%. Caderea la acelasi nivel reprezinta 27% din totalul accidentelor pentru persoanele cu varste cuprinse intre 45 si 54 ani, 33% pentru persoanele de 55 – 64 ani, ajungand la 45% pentru persoanele in varsta de peste 65 ani.
in Romania, dinamica accidentelor de munca inregistrate privind alunecarile si caderile la acelasi nivel, in perioada 2012 – 2013, a scos in relief o frecventa mai ridicata in urmatoarele domenii de activitate: industria alimentara, industria constructiilor metalice, activitati referitoare la sanatatea umana, hoteluri si alte facilitati de cazare, restaurante, comert cu amanuntul.
Pentru o mai buna aplicare si respectare a legislatiei referitoare la cerintele minime de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea unor astfel de accidente, Inspectoratul Teritorial de Munca Olt va desfasura in perioada mai – noiembrie actiuni de informare, constientizare si control in toate unitatile din judet in cadrul Campaniei europene pentru prevenirea alunecarilor si caderilor la acelasi nivel, a explicat Cristian Ungureanu, inspectorul sef al ITM Olt.
Campanie europeana pentru prevenirea accidentelor de munca
- Advertisement -
- Advertisement -