Decizia a fost luata joi de magistratii Tribunalului Olt. Pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor inculpata a fost condamnata la pedeapsa principala de trei ani si sase luni de inchisoare dar si la pedeapsa complementara de interzicere a unor drepturi. De asemenea, i s-a aplicat pedeapsa accesorie care insoteste executarea pedepsei principale, s-au dispus masuri de prelevare de probe biologice in baza legii 76/2008 pentru completarea sistemului national de baze genetice si confiscarea cutitului care a fost folosit de inculpata la savarsirea infractiunii, a precizat judecatorul de caz Gheorghe Biolan.
25.000 daune morale si materiale
De asemenea, Melania Renghea a fost obligata la plata unor daune morale si materiale catre politistul Gheorghe Barbu si catre Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Astfel, Renghea trebuie sa-i plateasca politistului 5.000 de lei reprezentand daune materiale si 20.000 de lei daune morale, si peste 2.900 de lei catre unitatea sanitara, reprezentand cheltuieli cu spitalizarea victimei. Sentinta pronuntata joi nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Craiova.
Primul care a declarat ca va contesta decizia magistratilor olteni a fost chiar Gheorghe Barbu, acesta spunand ca pedeapsa primita de politista este prea mica. Cu siguranta ca voi face recurs pentru ca pedeapsa primita de inculpata mi se pare mica, a spus Gheorghe Barbu.
Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au dispus, in iulie 2013, trimiterea in judecata a politistei Melania Renghea, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de omor calificat. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, pe 26 decembrie 2012, femeia a mers la locuinta politistului din comuna Morunglav, l-a invitat in masina sa, pretextand ca doreste sa stea de vorba, si l-a injunghiat in abdomen cu un cutit de bucatarie. La scurt timp dupa comiterea faptei, Melania Renghea a depus plangere la DIICOT Craiova impotriva lui Gheorghe Barbu, pe care l-a acuzat ca a violat-o si santajat-o sa intretina relatii sexuale cu mai multi politisti cu functii de conducere din cadrul IPJ Olt, procurori si avocati. in urma imensului scandal declansat, conducerea politiei oltene a fost schimbata, iar toate femeile angajate in MAI au fost chemate sa stea de vorba cu psihologi pentru depistarea unor eventuale abuzuri sexuale. Politistii acuzati de Melania Renghea au fost supusi testului cu detectorul de minciuni, pe care l-au trecut. in plus, cercetarile efectuate in dosar au infirmat acuzatiile de abuz sexual la care femeia sustinea ca ar fi fost supusa. A.M.P.