11.5 C
Slatina
miercuri,14 mai,2025

Ultimele Articole

Simpozionul National de Comunicari stiintifice al Casei Corpului Didactic Olt, la a VI-a editie

- Advertisement -

Manifestarea a avut ca invitati elevi, cadre didactice dar si directori de institutii de invatamant preuniversitare si universitare. Simpozionul a cuprins patru sectiuni cu teme de actualitate in educatie, pentru care s-au trimis din tara peste 150 de lucrari analizate de un comitet stiintific constituit la nivelul CCD Olt.
Deschidem astazi lucrarile Simpozionului National al CCD editia a VI-a. Simpozionul e impartit pe 4 mari teme: Strategii didactice moderne, Management si calitate in invatamantul preuniversitar, Perfectionare si formare continua in context european – o tema specifica Casei Corpului Didactic, si Inovare si creativitate didactica. Vreau sa fac o scurta remarca in legatura cu lucrarile care ni s-au oferit pentru simpozionul nostru; intalnim o foarte mare componenta europeana in aceste articole – e vorba de peste 150 de articole pe care le-am primit din 32 de judete, de la profesori din invatamantul universitar si cei din preuniversitar – care fie vin din dorinta de a disemina proiecte si programe sustinute prin fonduri europene – Comenius, Grundtvig, Leornardo da Vinci, fie din initiative sau dorinte de a realiza noi proiecte alaturi de parteneri expert pe ceea ce inseamna noul program european Erasmus +, si de ce nu, si programe POSDRU. Trebuie sa retinem faptul ca exemplele de bune practici au constituit o principala tema ale articolelor prezentate. De aceea, pentru ca a fost un comitet stiintific care a verificat aceste lucrari, sustinem cu tarie calitatea acestora care a fost superioara celorlalte editii, si speram, avand in vedere ca am ajuns la a VI-a editie, sa avem lucrari din ce in ce mai valoroase, a declarat Victor Tita, directorul CCD Olt.
Ca in fiecare editie, parteneri ai evenimentului au fost Inspectoratul scolar Olt si Primaria Slatina.
Suntem la a VI-a editie a simpozionului organizat de CCD in parteneriat cu IsJ si Primaria Slatina. Suntem parte a unui organism viu care se numeste scoala romaneasca, iar scoala din Olt nu face exceptie. Suntem intr-o permanenta transformare si invatam continuu, pentru ca o scoala care nu invata e una care nu poate lumina generatiile de elevi. O astfel de manifestare aduce alaturi experiente educationale multiple din toate judetele tarii, a spus si Felicia Man, inspectorul scolar general al IsJ Olt.
Printre obiectivele simpozionului s-au regasit facilitarea schimburilor de opinii si experiente in domeniul formarii continue a personalului didactic; promovarea calitatii in sistemul de educatie si formare profesionala initiala si continua; stimularea creativitatii, imaginatiei si a comunicarii in contextul interdisciplinar; diseminarea rezultatelor de succes si analiza factorilor care pot interveni in buna desfasurare a programelor de formare continua; promovarea tehnicilor si metodelor moderne de instruire; crearea de parteneriate in vederea initierii si desfasurarii optime de noi programe si activitati de formare continua.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți