9.4 C
Slatina
duminică,11 mai,2025

Ultimele Articole

Strategia de dezvoltare a Slatinei in perioada 2014-2020, dezbatuta de locuitori si Primarie

- Advertisement -

Reprezentantii Primariei Slatina au planuri ambitioase pentru a continua dezvoltarea orasului, fie ca vorbim de infrastructura, educatie, cultura, industrie sau servicii medicale. Planul conceput pentru dezvoltarea Slatinei a fost prezentat ieri slatinenilor veniti la dezbatere la Centrul Cultural Eugen Ionescu. Pentru ca a fost o prezentare ampla, cu multe proiecte si directii de actiune, administratia locala a invitat locuitorii orasului sa vina cu pareri si propuneri de saptamana viitoare, cand documentul va fi publicat pe site-ul Primariei si va putea fi consultat de oricine.
in aceasta zi incercam sa va prezentam liniile directoare pentru urmatoarea perioada de accesare a fondurilor europene, perioada care sper sa fie una incununata de succes, daca se poate, mai mult succes decat cea din 2007-2014. in acea perioada eram cu totii novici in accesarea de fonduri europene, in elaborarea de strategii de dezvoltare durabila, nu numai aici, ci la nivel de tara, pentru ca atunci de-abia am intrat in comunitatea europeana si totul era nou. Acum trebuie sa profitam de experienta celor 7 ani si sa punem aceasta experienta nu numai in folosul slatinenilor si al oltenilor, ci in folosul intregii Romanii. Strategia anterioara a fost pusa in aplicare in proportie de 80%, echipa Slatinei si-a facut treaba, asa ca pentru perioada urmatoare avem toate atuurile astfel incat – de ce nu? – sa dublam fondurile accesate in comunitatea noastra, bani de care avem nevoie, chiar daca in ultimii 10 ani s-a investit extrem de mult si lucrul acesta se vede. As vrea sa va aplecati asupra acestui document, sa-l analizati si chiar daca riscati sa deveniti carcotasi, sa va spuneti toate parerile, astfel incat in perioada urmatoare sa avem o strategie coerenta, cu obiective principale care sa ne permita sa ne dezvoltam din toate punctele de vedere. Cu ajutorul dumneavoastra, sper sa facem o strategie care sa ne permita sa ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus, si anume sa ducem Slatina acolo unde ii e locul. Eu ma feresc de un singur lucru: de gandirea unei singure minti. Asa ca sunt aici reprezentantii a 70.000 de oameni si acestia pot face mai mult decat unul singur, a declarat Minel Prina, primarul Slatinei.

Propuneri traznite din partea unui consilier obstesc

Pentru ca a fost o dezbatere a Strategiei de dezvoltare a Slatinei, cei prezenti in sala au putut cere detalii suplimentare despre un anumit punct al strategiei, sau au putut propune proiecte noi. Una din ideile de dezvoltare a venit din partea unui consilier obstesc, Marin Dinca. Acesta a prezentat edilului Prina intr-o maniera proprie si foarte savuroasa cum ar putea fi dezvoltat turismul intr-un oras ca Slatina.
Vreau sa va intreb daca pe langa fondurile europene exista si parteneriate publice-private. As vrea sa vin cu doua idei care le-am mai propus in 2005, cand domnul Valcov prezenta un bilant de un an de la guvernarea locala, si as vrea sa le reiau. E vorba despre dezvoltarea turismului de agrement. S-ar putea construi incepand de aici, de pe Esplanada, pana pe dealul Gradiste o telecabina. Pentru ce? Pentru ca exista si Casa Casatoriilor acolo, exista un punct foarte atractiv si foarte frecventat, si s-ar putea in acest circuit sa beneficieze acest obiectiv turistic, cum ar veni dealul Gradiste. Ramane ca ideea sa fie dezvoltata si eu stiu, analizata, daca prin fonduri europene sau parteneriat public-privat se poate realiza acest obiectiv. Spun asta pentru ca vorbeati in material despre atractia altor turisti regiunii, si ar fi foarte benefic, zic eu, a spus consilierul obstesc.
Telecabina nu a fost singura idee a acestuia.
O alta idee despre am pomenit atunci si as vrea sa pomenesc si acuma, orasul Slatina, si in special judetul, are printre cele mai mari luciuri de apa din Romania. Ar fi de preferat sa se construiasca o cherhana de peste la Podul Olt, care e aproape si de Plaja Olt si de turistii care frecventeza orasul si de locatari. De ce vorbesc asta? Sunt foarte multi consumatori de peste proaspat pe raza municipiului; sunt vreo doua magazine prin oras care aduc de undeva de pe la balti, dar ar fi pacat ca sa nu exploatam acest luciu de apa in beneficiul judetului si al localitatii, ca atunci cand ai pofta de un peste proaspat, sa te duci la cherhana sa-l cumperi. Ai musafiri, vrei un peste proaspat, vrei o ciorba de peste, sa se poate servi de acolo. Deci cum e pe Esplanada, la terasa asta unde face hamzii prajite cu bere, sa fie lumea acolo, asa s-ar putea organiza si acest obiectiv, a explicat consilierul obstesc.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți