9.4 C
Slatina
sâmbătă,10 mai,2025

Ultimele Articole

Consilierii judeteni, rapoarte copy-paste de (in)activitate

- Advertisement -

Zero initiative – cu asta se pot lauda toti cei 25 de consilieri judeteni ale caror rapoarte de activitate au fost postate pe site-ul institutiei. si cum legea ii obliga sa prezinte anual cate un astfel de raport, din lipsa de altceva alesii s-au apucat sa insire proiectele analizate in comisiile din care fac parte. Asa au aparut, trase la indigo pe comisii, 25 de rapoarte.
Autoritate a administratiei publice locale, constituita la nivel judetean pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale, orasenesti si municipale, in vederea realizarii serviciilor publice de interes judetean, Consiliul Judetean este compus din consilieri judeteni care au obligatia sa prezinte un raport anual de activitate, ce va fi facut public prin grija Secretarului judetului in conformitate cu dispozitiile Legii administratiei publice locale nr.215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. in Consiliului (!) Judetean Olt, consilierii judeteni isi desfasoara activitatea in plenul Consiliului Judetean, iar intre doua sedinte de
plen, in cele 6 comisii de specialitate in principalele domenii de activitate – asa isi incep raportul de activitate toti cei 25 de alesi.
in continuare, fiecare mentioneaza comisia din care face parte si insira toate proiectele de hotarare ce au fost analizate in cadrul respectivei comisii pe tot parcursul anului trecut. Ca nici unul dintre alesi nu s-a obosit macar sa citeasca pe ce si-a pus semnatura, se vede din modul cum au fost copiate inclusiv greselile. Asa se face ca membrii comisiei juridice, de exemplu, au activat in aceasta comisie in calitate de consilier udetean. Altii, tot fara sa se uite ce copiaza, sustin ca anul trecut au participat la absolut toate sedintele CJ, desi n-aveau cum sa faca acest lucru.
in perioada mai sus mentionata, in calitate de consilier judetean, am activat in Comisia buget – finante, care s-a intrunit intr-un numar de 38 sedinte, personal participand la un numar de 12 sedinte ordinare si 5 sedinte extraordinare in plenul Consiliului Judetean Olt, sustine consilierul PPDD Doru Tudor, al carui mandat a fost validat de-abia la finalul lunii martie 2013, deci n-avea cum sa fie prezent la sedintele din ianuarie si februarie.
Colegul sau din Comisia de buget-finante, liberalul Viorel Dumitrescu, pare sa se fi incurcat la lipirea paragrafelor. Daca la inceputul raportului sustine ca respectiva comisie s-a intrunit intr-un numar de 38 de sedinte, spre final acesta afirma ca in perioada mai sus mentionata, in calitate de consilier judetean, am activat in Comisia buget – finante, care s-a intrunit intr-un numar de 9 sedinte ordinare si 3 sedinte extraordinare in plenul Consiliului Judetean Olt.
Cu o singura exceptie, rapoartele au acelasi final: in perioada analizata m-am deplasat in localitatile care mi-au fost repartizate, unde am participat la discutii cu primarii, viceprimarii si consilierii locali atat pe probleme politice cat si administrative menite sa imbunatateasca activitatea acestor localitati in diferite domenii. Am indeplinit si alte sarcini date de conducerea Consiliului Judetean si de partidul pe a carui lista am candidat si am fost ales consilier judetean. in perioada analizata am desfasurat o activitate in conformitate cu Regulamentul de Organizare si Functionare a Consiliului
Judetean si cu respectarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ce spune regulamentul

Regulamentul privind organizarea si functionarea CJ Olt prevede la articolul 123 ca alesii sunt obligati, in exercitarea mandatului, sa organizeze periodic, cel putin o data pe trimestru, intalniri cu cetatenii, sa acorde audiente si sa prezinte in Consiliul Judetean o informare privind problemele ridicate la intalnirea cu cetatenii. Desi la nivel de informare in CJ n-am auzit niciodata sa fie abordata aceasta tema, un consilier mentioneaza in raportul de activitate ca a tinut audiente.
in calitate de consilier judetean am desfasurat la sediul partidului PP-DD audiente cu cetatenii municipiului Slatina, cat si cu cetatenii din alte localitati din judet, carora le-am retinut problemele si am incercat in limita mijloacelor si posibilitatilor pe care le am ca si consilier judetean sau i-am indrumat catre autoritatile competente, precizeazaValeriu Guinea. Ce probleme au ridicat cetatenii singurului consilier care sustine ca a tinut audiente, sau cum a incercat acesta sa-i ajute, nu mai aflam din raportul de activitate.
in timp ce alesii nostri se limiteaza sa ridice mana pentru vot la fiecare sedinta in schimbul indemnizatiei si fac rapoarte stufoase la indigo in care nu spun nimic, o privire pe site-urile altor consilii judetene arata ca se poate si altfel. Pe langa faptul ca rapoartele nu seamana unul cu altul, alesii altor judete au amendamente si interventii in plen, dar si initiative concretizate in hotarari.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți