Numarul pensionarilor ale caror venituri sunt diminuate de popririle instituite de Casa de Pensii Olt ramane in continuare destul de mare, chiar daca legislatia a fost modificata iar retinerile se fac acum mult mai greu.Unul dintre motive il reprezinta obligativitatea administratiilor locale de a recupera taxele si impozitele locale neachitate la timp sau a altor datorii catre bugetul de stat. Mai nou, cele mai multe popriri se datoreaza solicitarilor venite de la autoritatile locale.
,,Lunar primim zeci de titluri executorii din partea autoritatilor locale pentru instituirea popririlor pe pensii ca urmare a neachitarii taxelor si impozitelor locale. Sunt primarii care ne-au transmis pana acum peste 50-60 de astfel de titluri, a declarat Constanta Gheorghe, purtator de cuvant al Casei Judetene de Pensii Olt.
De la inceputul anului, potrivit datelor oficiale 1.289 varstnici s-au trezit cu popriri pe pensii, ca urmare a datoriilor inregistrate fata de diverse investitii. Dintre aceste, 499 popriri au fost ca urmare a unor cereri venite din partea executorilor judecatoresti, 477 de la primarii, iar 311 de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice.
Cele mai multe popriri pe pensii au fost puse in executare in luna martie, cand institutia a crescut numarul pensionarilor executati cu aproape 550.
,,Aproximativ 70% dintre pensionarii executati silit au instituite pe numele lor cel putin doua popriri, veniturile lor fiind diminuate cu mai mult de o treime, a mai afirmat reprezentantul CJP Olt.
Casa de Pensii poate retine, potrivit legislatiei, la solicitarea institutiilor indreptatite sa-si recupereze debitele, pana la jumatate din cuantumul pensiei daca pe numele persoanei in cauza sunt emise mai multe titluri executorii sau datoriile sunt cauzate de cheltuieli de intretinere.
Sute de pensionari, executati silit
- Advertisement -
- Advertisement -