Pe 2 aprilie, deputatul de Olt il deranja pe ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cu intrebarea De ce nu se respecta legea nr. 263/2010.
in conditiile in care, precum stiti, medicii din Romania au parasit masiv tara, in ultimii ani, pentru a se indrepta sa profeseze in tari occodentale, unde pot castiga salarii de cel putin 10 ori mai mari, la noi in tara unii medici care au implinit varsta de pensionare se afla in functii de manager de spital, director medical sau sef de sectie, desi conform legii ar trebui pensionati. (…) in aceste conditii, va intreb, domnule ministru, este corect ca tinerii nostri specialisti cu calitati reale si cu dorinta de afirmare sa-si caute viitorul pe meleaguri straine, in timp ce sunt uitati in functii cei care, daca vor sa lucreze, o pot face foarte bine in mediul privat?, preciza deputatul in intrebarea adresata ministrului, oferind totodata ca exemple de uitati in functii pe directorii DSP Giurgiu, desi mentioneaza ca aceasta situatie anormala i-a fost semnalata cu ocazia audientelor acordate la biroul sau parlamentar din Corabia.
Tot in aprilie, Luminita Adam il aborda si pe Attila Korodi, ministrul UDMR al Mediului, cu o interpelare intitulata SOS pentru parcurile bucurestene.
La vremea cand a facut interpelarile respective, la care nu a primit raspuns, Luminita Adam era inca membru PPDD si lupta din rasputeri la nivel declarativ cu ciocoii din PSD.
Atrasa de interesul national, a trecut in iunie la UNPR, devenind partener de alianta cu ciocoii, si printre primele actiuni s-a numarat tragerea de maneca a ministrilor. Preocupata in continuare de soarta parcurilor bucurestene si de uitatii in functii din Giurgiu, a retrimis interpelarile – in iunie ministrului Mediului, in septembrie ministrului Sanatatii.
Schimbarea culorii politice n-a fost insa de natura sa o ajute pe Luminita Adam sa primeasca vreun raspuns pana acum.