28.6 C
Slatina
marți,15 iulie,2025

Ultimele Articole

Ghetoul Carpati din Caracal, amenajat cu bani elevetieni in cadrul proiectului zefiR. impreuna pentru puterea de actiune

- Advertisement -

Big Build este un eveniment national de constructie, voluntariat si promovarea locuirii decente, prin care Habitat for Humanity Romania sarbatoreste in fiecare an Ziua Mondiala a Locuirii, declarata de ONU (UN World Habitat Day). Anul acesta, Ziua Mondiala a Locuirii are loc pe 6 octombrie, iar in prim-plan este Ghetoul Carpati din Caracal.
intre 6 si 10 octombrie, Habitat for Humanity Romania, impreuna cu voluntari din comunitate, corporatisti si importante personalitati, va repara acoperisul unuia dintre cele doua blocuri. Interventia in Caracal este cuprinsa in proiectul zefiR. impreuna pentru puterea de actiune, prin finantarea caruia se va renova unul dintre blocuri.
Habitat for Humanity Romania este una dintre cele mai importante organizatii din Romania in domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent. Din 1996 construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei.
Prin filialele sale din Beius, Cluj, Radauti, Comanesti, Cumpana si Craiova, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 16.000 de persoane sa aiba un loc decent in care sa traiasca, prin constructii de case si reabilitari, si alte 20.000 prin programele de preventie si raspuns la dezastre. La nivel international, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 800.000 de locuinte pentru 4 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul.

Despre zefiR

Proiectul zefiR. impreuna pentru puterea de actiune este initiativa unui consortiu coordonat de Terre des Hommes si format din Amare Rromentza, Agentia impreuna, Fundatia PACT si Fundatia Pestalozzi ca parteneri principali si Habitat for Humanity Romania si SASTIPEN ca parteneri asociati. Prin acest proiect, consortiul doreste sa imbunatateasca accesul la educatie si sanatate pentru peste 20.000 de persoane care traiesc in mediul rural si urban mic din 12 comunitati din judetele Dolj (Amarastii de Jos, Barca, Filiasi, Negoi), Gorj (Baia de Fier, Bumbesti-Jiu, Polovragi, Targu-Carbunesti) si Olt (Caracal, Gradinari, Piatra-Olt, Slatina). Persoanele vizate prin proiect apartin unor grupuri vulnerabile, in special romi, cu precadere femei, tineri si copii.
Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa www.zefirincomunitate.ro.


- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți